Deel dit artikel
-

Nederlanders aangehouden bij oprollen Duitse bulletproofhoster

Bij het oprollen van een bulletproofhoster in een oude NAVO bunker nabij Koblenz zijn diverse Nederlanders gearresteerd. Ook de 59-jarige hoofdverdachte is een Nederlander.

In de zwaar bewaakte bunker op 13 hectare grond in Traben-Trarbach waren over meerdere etages (5000 vierkante meter) niet minder 200 high-tech-servers geplaatst. De klanten waren overwegend criminelen die via het zogenoemde darkweb (alleen toegankelijk via het Tor netwerk) handelden in kinderporno of drugs of (in 2016) digitale aanvallen uitvoerden op routers van Deutsche Telekom.

Onder meer werden hier de marktplaatsen Cannabis Road (87 drugsdealers), Wall Street Market (geschatte omzet 41 miljoen euro), Flugsvamp 2.0 (gericht op Zweden met 600 verkopers), Orangechemicals, Acechemstore en Lifestylepharma (synthetische drugs) gehost. Wall Street Market was al eerder dit jaar ontmanteld.

 

De bunker werd in 2013 door een Nederlandse stichting aangeschaft. Het hostingbedrijf was zeker niet onbekend in de omgeving en zorgde voor tachtig arbeidsplaatsen. De burgemeester moest toegeven dat hij niet wist wat er precies gaande was.

De politie had de bunker al vijf jaar geobserveerd. Bij de inval waren 650 politiemensen betrokken, waarmee dit een van de grootste operaties ooit is.

In Nijmegen is een woning van een 52-jarige man doorzocht en ook in Rotterdam kwam de Nederlandse politie in actie. In totaal zijn er dertien personen tussen 20 en 59 jaar verdacht, onder wie één vrouw.

Foto’s Duitse politie

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond