Deel dit artikel
-

Nederlanders bellen ruim 70 procent minder tijdens kerst

Het telefoongebruik in Nederland neemt al jaren toe. Toch zijn er dagen waarop Nederlanders massaal de telefoon opzij leggen. Kerst piekt boven die dagen uit. De cijfers van T-Mobile lieten op eerste kerstdag 2022 een daling zien van ruim 70 procent in het aantal belletjes dat werd gepleegd ten opzichte van het aantal op een reguliere dag.

Hoewel overduidelijk minder mensen bellen op eerste kerstdag, is de daling in dataverbruik lichter, namelijk 10 procent ten opzichte van een reguliere dag. Toch blijft eerste kerstdag daarmee de stilste dag van het jaar 2022 op het netwerk van T-Mobile.

Al jaren ziet T-Mobile Nederland dat Nederlanders hun telefoon minder gebruiken tijdens eerste kerstdag. Dit was niet alleen in 2022 het geval. De afgelopen jaren is deze trend duidelijk zichtbaar. Zo werden er in 2019, 2020 en 2021 ook ongeveer 70 procent minder belletjes gepleegd en gebruikte men toen ook gemiddeld 10% minder mobiele data ten opzichte van een reguliere dag. Op tweede kerstdag is er een daling te zien van 65% in het aantal telefoontjes dat wordt gepleegd ten opzichte van een reguliere dag, een iets lichtere daling dus dan op eerste kerstdag.

In 2022 waren er ook een paar andere opvallend stille dagen. Zo gebruikten Nederlanders hun telefoon ook minder tijdens andere feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Op deze dagen gebruikten Nederlanders hun telefoon gemiddeld 50 procent minder om te bellen dan op een reguliere dag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond