Deel dit artikel
-

Nederlanders kopen steeds vaker bij buitenlandse webwinkels

Ieder jaar shopt de Nederlander meer bij buitenlandse webshops. Zo deed 9 procent van de Nederlanders hun online aankopen vorig jaar enkel bij webwinkels over de grens. Nog eens 40 procent maakte zowel gebruik van webshops in Nederland als in het buitenland. In 2016 was dit respectievelijk 7 en 32 procent, aldus het Ecommerce rapport 2019 dat in samenwerking met SAP Customer Experience is opgesteld.

Het aantal mensen dat enkel in Nederland online winkelt daalde in die periode van 63 naar 51 procent.

Wanneer Nederlanders in het buiteland winkelen kiezen ze meestal voor Chinese webwinkels. 45 procent van de buitenlandse aankopen komt daarvandaan. Ook in Frankrijk (26 procent) en Engeland (21 procent) wordt veel online gewinkeld.

Niet iedereen is happig op het online winkelen in Azië. Een derde van de Nederlanders vertrouwt de kwaliteit van de producten niet. Daarnaast vindt 32 procent het gemakkelijker om via een Nederlandse webshop te bestellen en is een kwart bang dat het pakketje niet aan zal komen.

Opvallend is dat er niet veel aankopen vanuit de Verenigde Staten komen. 72 procent van de Nederlanders heeft hier nog nooit iets gekocht en slechts vier procent shopt regelmatig bij webshops uit de VS. Gemiddeld genomen zijn Europa en Azië ongeveer even populair. Het percentage dat regelmatig shopt in Azië ligt echter wel zeven procent hoger dan in Europa.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

VS is laatste jaren veel minder aantrekkelijk geworden. Rond 2014 had je 1,3$ voor een euro, en betaalde je 8$ voor 8oz en 12 voor 20oz, nu is het 1,1$ per euro en 14$ voor 8oz en 24$ voor 20.

ad

Tja Bert; MaKe AmErIcA GrEaT AgAiN! Het geld moet ergens vandaan komen he?

En als straks Amazon volledig losgelaten wordt in Europa, gaat alles hier kapot en zal de US helemaal great worden. Nog even geduld aub.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond