Deel dit artikel
-

Nederlanders lanceren appgestuurde minibierbrouwer

Na een crowdfunding campagne via Indiegogo zijn vanaf deze week de eerste MiniBrew machines online te bestellen. Met het door Nederlanders ontwikkelde apparaat kunnen consumenten thuis bier brouwen.

Twee jaar geleden hadden oprichters Olivier van Oord en Bart van de Kooij uit Utrecht het idee om een bierbrouwmachine te ontwikkelen voor thuisgebruik. Nu is het dan bijna zover. De komende maanden wordt er nog volop getest, maar wie nu bestelt krijgt hem uiterlijk voorjaar 2017 in huis.

Behalve met de verkoop van het apparaat zelf wil Minibrew straks geld verdienen met het verkopen van ingrediënten. Op die manier kan ook de kwaliteit worden gegarandeerd, zegt Jordy Prinsen van Minibrew tegen Emerce. Gebruikers kunnen experimenteren met de smaak. Smaakprofielen kunnen vervolgens worden gedeeld via het Minibrew platform.

De volautomatische MiniBrew wordt gestuurd door een app. Na het vullen van de mout, hop en water neemt de software het proces over door een simpele druk opde telefoon. Na een brouwproces van ongeveer 3,5 uur kan de gist worden toegevoegd en begint het fermenteren. Na gisting krijgt de gebruiker via de app een bericht dat het bier uit de MiniBrew getapt kan worden.

Minibrew claimt de eerste te zijn met een dergelijk apparaat. Prinsen: “Wat er op de markt is zijn oplossingen waarmee je maar een deel van het proces kunt realiseren.”

Het apparaat is met 1950 euro niet echt goedkoop, “maar dat was de eerste magnetron ook niet”. Minibrew zegt dat de kwaliteit minstens zo goed is als een traditioneel gebrouwen bier. “Dat is ook steeds ons streven geweest”, benadrukt Prinsen.

De bierbouwmachine kon worden gerealiseerd met 126.000 dollar aan crowdfunding, een veel hoger bedrag dan waarop de oprichters hadden gerekend. Voor het vervolg worden ‘echte’ investeerders aangetrokken. VOC Capital Partners heeft vorig jaar al 250.000 euro in het bedrijf gestoken.

MINIBREW_Team

Deel dit bericht

7 Reacties

Rick van Dijk

Aanschafprijs is aan de hoge kant. Waarom niet voor het Nespresso-model gekozen: subsidie op de aanschaf van het apparaat; hoge(re) prijs voor het bier?

Thomas Lapperre

De claim als eerste te zijn klopt volgens mij totaal niet. Zie bijvoorbeeld deze vergelijking (van een jaar geleden) van Automated Brewing Systems. http://www.straighttothepint.com/automated-brewing-systems-picobrew-vs-brewie-vs-brewbot/

Biertje!

Dat lijken mij eerder (niet echt compacte) systemen voor de zakelijke markt.

Peter

tweeduizend euro? Daar kun je ook een heleboel speciaal biertjes voor kopen. En dat gaat ook een stuk sneller. Tegen deze prijs wordt dit nooit een verkoop succes.

MiniBrew

@Rick, dank voor je reactie. Het systeem is niet goedkoop, maar je krijgt wel de garantie dat er top bier uit komt. Het Nepresso model is heel interessant, want we hebben met hun gesproken. Maar onthoud dat hun 1e machine, en dan spreek ik over 30 jaar geleden geen subsidie kende op de aanschaf.

@Thomas, hierin zit een nuance. We zijn bekend met de andere systemen. Wij zijn enkel geïnteresseerd in 1 totaaloplossing waarmee je op simpele wijze, zonder kennis bier maakt en heel makkelijk deelt met andere. Daarom staat het kopere vat centraal. Je brouwt, fermenteert en tapt direct vanuit hetzelfde vat. En het vat zorgt ervoor dat je bier op tap temperatuur blijft. Dit geheel controleer jezelf via de app. Hierdoor kun je eigen bier mee nemen naar het park. Of op de boot. Wel zo gemakkelijk.

Als je een koelbox meeneemt blijft je bier ook op temperatuur toch? Qua prijs, de eerste dvd-spelers kostten ook 2000 oude guldens. Het zou leuk zijn als je zou kunnen variëren met ingrediënten, zodat je je eigen speciaal-biertjes kunt maken. Je eigen bier brouwen is naar mijn idee vooral leuk als het ook lekkerder of net even anders/beter smaakt. Maar ik denk dat het ook bij veel kopers net zoals met de broodbackmachine gaat, in het begin is het leuk en nieuw, maar na een paar maanden staat ie te verstoffen op zolder. Maar wie weet… het ziet er wel gaaf uit.

Fan

Lijkt mij leuk om ooit aan te schaffen, maar waar is de video die mij misschien nu al over de grens zou kunnen trekken om eerder tot aanschaf over te gaan? Elk product staat of valt met marketing nietwaar?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond