Deel dit artikel
-

‘Nederlanders in de minderheid in techbanen’

Een kleine veertig procent van de techbanen in Nederland is in handen van Nederlanders. De rest is gelijk verdeeld tussen westerse en niet-westerse migranten.

Dit blijkt uit een rapport van Diversity Hero, in samenwerking met de NLdigital Taskforce Diversiteit & Inclusie en Techleap.nl, ondersteund door Booking.com en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het D&I in Digital rapport 2022 is het eerste in-company diversiteit- en inclusiedatarapport over de Nederlandse digitale sector.

Een kanttekening hierbij is, dat zeventig procent van alle ondervraagde organisaties de etniciteit van zijn werknemers niet bijhoudt. Daarnaast deden er slechts veertig van de 150 aangeschreven bedrijven mee aan de peiling. Het is evenmin duidelijk hoeveel werknemers er bezwaar tegen hebben dat werkgevers privégegevens en voorkeuren uitvragen, vastleggen en delen

Het rapport tracht een beeld te geven van de spreiding in diversiteit bij werknemers van techbedrijven. Vervolgens wordt er naar doelen van bedrijven gevraagd op dit punt. Het blijkt dat 36 procent van de leidinggevenden daadwerkelijk doelstellingen in hun prestatie-indicatoren heeft rondom diversiteit van personeel.

Bij de digitale bedrijven die meededen aan het onderzoek, zijn bijna dertigduizend werknemers in dienst.

Foto: kthai (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond