Deel dit artikel
-

‘Nederlanders nemen het voortouw bij het internetbankieren’

Nederlanders nemen het voortouw bij het internetbankieren in Europa. 83 procent van de Nederlanders bankieren vooral online en zo’n twee derde (66 procent) gebruikt daarvoor een computer of tablet, zo blijkt uit onderzoek van Onderzoeksbureau YouGov en geldplatform TransferWise.

Nederlanders lopen zelfs ver voorop vergeleken met landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, waar respectievelijk 77 procent, 62 procent en 63 procent vooral online bankieren. Nederland heeft ook een voorsprong genomen in mobiel bankieren. 18 procent van de Nederlanders bankieren al via hun smartphone, en liggen zo ver voor op andere markten zoals het Verenigd Koninkrijk (15 procent), Frankrijk (12 procent) en Duitsland (5 procent).

Voor Nederlanders die niet vooral online bankieren, is het grootste obstakel het gebrek aan persoonlijk contact. Bijna een kwart van hen zegt niet online te bankieren omdat ze liever persoonlijk met iemand spreken.

Hoewel klassieke banken nog steeds vaak gebruikt worden, staan de meeste Nederlanders open voor alternatieve aanbieders. Slechts 27 procent  van de Nederlanders die momenteel een beroep doen op een bank, zegt dat niets hen kan motiveren om over te stappen naar een fintechaanbieder. 35 procent zeggen dat ze geneigd zouden zijn om over te stappen als fintechbedrijven konden aantonen dat ze goedkoper zijn dan hun huidige bank.

Deel dit bericht

1 Reactie

Donnie

Kan ook de link naar het originele rapport gedeeld worden? Dank.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond