Deel dit artikel
-

Nederlanders waarderen streamingvideodiensten om reclamevrij contentaanbod

Streamingvideodiensten in ons land worden meerdere dagen per week gebruikt, soms zelfs zeven dagen per week. Bijna een derde van alle gebruikers waardeert vooral het ontbreken van reclame, zo blijkt uit het onlangs verschenen Dutch Customer Experience of video services-rapport van Telecompaper.

De tevredenheid onder Nederlanders over het contentaanbod van streamingvideodiensten is met 80 procent zelfs erg hoog. Ondanks – of misschien wel juist vanwege – het grote aanbod kunnen sommige gebruikers niet kiezen wat ze willen gaan kijken.

Voor bijna een derde van alle gebruikers is het ontbreken van reclame reden om de betreffende videodienst te gebruiken. Andere veel aangegeven redenen zijn onder andere de mogelijkheid om zelf te bepalen wat en wanneer iets wordt bekeken (51 procent) en dat de kwaliteit van de aangeboden content beter is dan het aanbod van lineaire televisie (39%).

Videodiensten worden gemiddeld drie dagen per week gebruikt
Streamingvideodiensten worden door Nederlandse abonnees intensief gebruikt. Van alle gebruikers van Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en Film1 maakt 57 procent minimaal drie dagen per week gebruik van de videodienst. Bijna drie op de tien gebruikers maakt zelfs vijf of meer dagen per week gebruik van de videodiensten die zij gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond