Deel dit artikel
-

Nederlands advertentienetwerk voor blogs van start

Nederlandse webloggers hebben vanaf volgende week een alternatief voor Google Adsense. Marco Derksen en Jeroen Bertrams lanceren een onafhankelijke intermediair waarmee bloggers hun site kunnen exploiteren, pageviews om kunnen zetten in klinkende euro's Blogo Media is de eerste uitgever die zich aansluit bij het initiatief.

"We zijn in gesprek met verscheidene grote weblogs en natuurlijk gaan ook MarketingFacts en Hyped.nl gebruik maken van Blogads", want dat is de naam van de nieuwe dienst die volgende week van start gaat. Marco Derksen, bekend van zijn MarketingFacts.nl, legt momenteel de laatste hand aan de site alvorens de eerste bloggers te accrediteren. Niet iedereen kan zich namelijk aansluiten Blogads.nl. Derksen en Bertrams hanteren en liberale ballotage, om de kwaliteit van het inhoudelijk aanbod richting adverteerders op peil te houden.

Voor de zakelijk georiënteerde blogs en entertainmentsites verwacht Derksen al op korte termijn belangstelling van adverteerders.

Belangstellende bloggers kunnen zich reeds aanmelden op de site. Na aanmelding dienen ze aan te geven hoe veel verkeer hun site genereert, over welke thema's ze schrijven en welk soort advertenties ze willen tonen. Blogads kan zowel tekstadvertenties als grafische advertenties uitserveren.

Waar Google AdSense een CPC-model (cost per click) hanteert, werkt Blogads op basis van het CPM-model. Hoe meer bezoekers een site heeft, hoe meer de beheerder ervan verdient. Adverteerders kopen bij het CPM-model blokken van duizend pageviews.

Aan de hand van de registratiegegevens van een weblog kan een adverteerder bepalen of en, zo ja, hoe lang hij op de site of en inhoudelijk verwant cluster van sites wil adverteren. Sitebeheerders bepalen zelf vanaf welke CPM-prijs een adverteerder op hun site mag staan. Derksen: "Die prijs mag niet te laag zijn. We streven een zekere minimumkwaliteit na."

De exacte verdeelsleutel van de advertentieomzet staat nog niet vast. Derksen geeft als richtlijn de verhouding 60-40, in het voordeel van de blogger. Blogads gaat vermoedelijk een keer per maand uitkeren aan sitebeheerders.

Belangstellende adverteerders kunnen zich vanaf volgende week aanmelden bij Blogads. Zij storten een bedrag voor op een rekening van Blogads. Dat bedrag slinkt naarmate er meer advertenties zijn getoond op de aangesloten sites. Derksen: "Zowel blogger als adverteerder kunnen online een rapportagesysteem raadplegen om de actuele stand van zaken te bekijken."

Het statistieksysteem is van eigen makelij. Het bannersysteem is een omgebouwde versie van eBanner.nl. Blogads hanteert de reguliere IAB-advertentieformaten. "En enkele formaten die specifiek voor blogs zijn."

Blogo Media van onder meer Stephan Fellinger, uitgever van ruim 20 gespecialiseerde blogs, heeft toegezegd Blogads´ diensten te gaan gebruiken. De sites gebruiken nu louter Google AdSense.

Derksen verwacht bij de officiële lancering maandelijks minstens een half miljoen pageviews te kunnen bieden, op grond van de reeds gemaakte afspraken met uitgevers. De komende periode gaan Derksen en partner Bertrams de belangstelling peilen bij advertentie- en mediabureaus.

Deel dit bericht

8 Reacties

stephan fellinger

120 weblogs halen we niet hoor 😉 met blogo media, zijn er bijna 25.

Erwin

Dat was een tikfout. Dank voor je snelle reactie, Stephan. Is inmiddels gecorrigeerd.  Erwin Redactie Emerce

Stephan Fellinger

Aanvulling: dat we louter adsense gebruiken klopt ook niet, we hebben voor een aantal van onze weblogs rechstreekse contracten met sponsors. Kijk bijvoorbeeld maar eens op honden.blogo.nl, waarvoor we een langdurig sponsorcontract hebben met Nestle voor sponsoring van dit weblog.

Doron

gecorrigeerd van 120 nar 120 zie ik? Anyway, veel succes Marco en Bertram. Een goed initatief met erg veel potentie dunkt mij

Jan Maasland

Goed initiatief. Ik ben benieuwd of het blog-advertisen gaat werken. Ik volg zakelijke blogs met belangstelling, maar merk ook wel grote verschillen in kwaliteit. Wat ik als jonge manager bijvoorbeeld een leuke blog VOND is http://www.jongebazen.nl. Maar daar worden zoveel berichten gepost over managers en seks, dat ik het een wat genante site vind worden. Onderwerp is prima, actueel ook, maar volgens mij niet geschikt voor adverteerders.

Bert Overbeek

Beste Jan, Waarom zijn artikelen over managers en seks genant? We proberen het onderwerp zeer integer te behandelen. Niettemin dank voor je feedback. Ik hoop dat we je ondanks alles toch nog wel treffen op http://www.jongebazen.nl Er valt nog steeds veel te halen. Bert Overbeek,eindredacteur Jonge Bazen

www.emerce.nl

Www emerce.. May I repost it? 🙂

ninja hattori games

ninja hattori games

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond