Deel dit artikel
-

Nederlands bedrijf achter Homey in handen van LG

De Nederlandse smarthomefabrikant Athom, beter bekend van het platform Homey, is overgenomen door LG Electronics. Dat heeft de Zuid-Koreaanse techgigant woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om een gedeeltelijke overname: de Zuid Koreanen nemen 80 procent van de aandelen over. De resterende 20 procent volgt de komende drie jaar. Wat LG ervoor betaald heeft is niet bekend gemaakt.

Athom benadrukt dat Homey blijft zoals het is en dat er ook gewoon nieuwe Homey-producten zullen worden ontwikkeld. Bestaande producten worden dan ook gewoon ondersteund.  Oprichters Emile Nijssen en Stefan Witkamp blijven op hun post zitten.

‘LG heeft onlangs zwaar geïnvesteerd in oplossingen voor slimme ruimtes en AI, en we zijn er trots op deel uit te maken van dit innovatieve, goed presterende bedrijf’, zegt Stefan Witkamp.

LG, de grote concurrent van Samsung, heeft de intentie om Homey te integreren in zijn op AI gebaseerde LG ThinQ-platform voor huishoudelijke apparatuur. Deze integratie moet de Koreaanse techgigant ‘uitgebreidere inzichten’ geven in de levensstijl van zijn klanten.

Via de smarthomehubs van Athom, de Homey Pro, kunnen momenteel meer dan 50.000 apparaten worden aangesloten. De hubs werken met diverse verbindingstechnologieën, van wifi tot bluetooth, Z-Wave, Thread en Zigbee.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond