Deel dit artikel
-

Nederlands bedrijf claimt eerste taxfree shopping app

Het Nederlandse bedrijf vatfree.com lanceert op het Mobile World Congress naar eigen zeggen de taxfree shopping app. Hiermee wordt het terugvragen van btw voor bezoekers van de EU ‘eenvoudiger en voordeliger’.

Reizigers kunnen met de app zelf aankoopfacturen uploaden via de app, waardoor een bezoek aan een fysieke servicebalie overbodig is geworden. Ook voor de winkelier wordt het een stuk eenvoudiger, doordat zij dankzij de app de teruggave rechtstreeks met hun klanten kunnen afhandelen.

Bij iedere aankoop vraagt de consument de winkelier om een op naam gestelde aankoopbon. Bij het verlaten van de EU laat hij de aankoopbonnen afstempelen door de douane en registreert de factuur daarna via de vatfree.com app. De afgestempelde aankoopbonnen kunnen vervolgens worden afgeleverd in één van de vatfree.com dropboxen op Schiphol, of per post worden opgestuurd.

Ook biedt de app een overzicht van aangesloten retailers die meewerken aan de btw-teruggave.

Van de 3,3 miljoen toeristen die Nederland jaarlijks ontvangt van buiten de EU, is ruim 70 procent niet op de hoogte is van de mogelijkheid om btw over hun aankopen terug te vragen.

Vatfree.com verzorgt sinds 2008 de btw-teruggave op aankopen van expats, internationale studenten en toeristen die buiten de Europese Unie wonen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond