Deel dit artikel
-

Nederlands bedrijf lanceert pakketautomaat met Duitse MediaMarkt

De Nederlandse startup Smartmile, met vestigingen in Duitsland en Finland, heeft samen met MediaMarktSaturn een eerste pakketautomaat gelanceerd. Gisteren werd deze automaat bij het hoofdkantoor van het bedrijf en de MediaMarkt in Ingolstadt in gebruik genomen.

Het bedrijf heeft een adres in Utrecht, maar is in Nederland nog niet actief. Medeoprichter Frank van Os is dan ook de enige Nederlander binnen het bedrijf, dat een kantoor heeft in het Duitse Nagold in Baden-Württemberg en Tampere in Finland.

In Duitsland werd in 2016 een eerste automaat neergezet. Maar in Finland is Smartmile al een heel eind verder dankzij de samenwerking met Kesko, de Albert Heijn van Finland. Het is de bedoeling dat daar 500 pakketpunten komen.

De samenwerking met MediaMarktSaturn ziet Van Os als een doorbraak, want het doel is om automaten in meerdere winkels neer te zetten.

Anders dan veel andere pakketkluizen is Smartmile niet gelieerd aan een bepaalde pakketbezorger of leverancier. Klanten kunnen bij de bestelling Smartmile als bezorgoptie selecteren, via een code kunnen ze de automaat ontsluiten. “In Duitsland heeft DHL ook pakketautomaten, maar alleen DHL klanten kunnen daar bij komen,” zegt Van Os tegen Emerce. “Wij zijn een open platform, elke leverancier of bezorger kan er gebruik van maken.”

Retailketens die een kluis plaatsen, betalen Smartmile voor het gebruik ervan. Van Os: “Het idee is dat we extra verkeer in de winkel genereren, maar uiteraard kunnen de bedrijven er ook zelf gebruik van maken, bijvoorbeeld voor het ophalen van gerepareerde apparaten.”

Dat Van Os niet in Nederland is begonnen is omdat zich elders kansen voordeden, zegt hij.

Hij verwacht echter nog dit jaar de eerste pakketautomaat in Nederland neer te zetten. Hij is in gesprek met diverse retailers, maar ook met EVAnet, de organisatie achter bushalte 2.0. Deze hub bestaat uit kluisjes voor postbezorging, medicijnen en internetartikelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond