Deel dit artikel
-

Nederlands betaalbedrijf Zaypay verkocht

Ondernemers Robert Vis en Adriaan Mol hebben hun betaaldienst Zaypay verkocht aan Mobile Interactive Group uit Engeland.

Naar nu blijkt, slaat Mobile Interactive Group in vrij korte tijd zijn tweede slag op de Nederlandse markt. In maart kochten de Engelsen het sms-bedrijf Golden Bytes. Nu nemen ze betaalbedrijf Zaypay over.

Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

“Zaypay is goed drie jaar oud en staat microbetalingen toe voor grote en kleinere ondernemers”, aldus directeur Robert Vis. “De activiteiten beginnen nu hard te groeien en Adriaan Mol en ik willen ons op onze andere bedrijven richten. Daarom is het goed de onderneming onder te brengen in een grotere organisatie met een toegewijd team. En je ziet dat de grote clubs nu op deze markt instappen.”

Mol en Vis zijn niet meer operationeel betrokken bij de betaaldienst. Technisch directeur Bastiaan Peters, de derde partner in het project, gaat mee naar de Engelsen.

In juli van dit jaar maakte eBay bekend dat het voor een kwart miljard dollar het bedrijf Zong overneemt. Die dienst wordt door veelal grotere uitgevers gebruikt om betalingen te helpen verrichten in mobiele spelletjes, sociale netwerken en andere omgevingen waar in en met digitale goederen wordt gehandeld. Een andere internationale speler op deze markt is Boku.

Zaypay werkt volgens hetzelfde principe als Zong, maar is meer gericht op kleinere ondernemers en leunt zwaarder op een selfservicemodel. Het Nederlandse bedrijf is in termen van geografische dekking vrijwel even groot als Zong.

Een demonstratie van de werking van Zaypay:

Zayday is de partij die de mobiele betalingen achter Hyves Games afhandelt. Ook payment service provider gebruikt Vis’ diensten om mobiele financiële transacties af te handelen. Over het aantal klanten laat de directeur zich niet uit. “We handelden sinds 2006 meer dan 10 miljoen transacties af. Mobile Interactive Group kocht een winstgevend bedrijf.”

Vis richt zich nu op het uitbouwen van Mobile Tulip met Adriaan Mol, die bezigblijft op Mollie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond