Deel dit artikel
-

Nederlands e-commerce wapent zich voor feestdagen

Webwinkels in Nederland verwachten tussen de twintig en vijftig procent meer verkopen in de periode van Black Friday tot aan Kerst. Met een nieuwe campagne roepen webwinkels en vervoerders de consument op om op tijd te bestellen, zeker niet tot het laatste moment te wachten.

De piekdagen in aantal bestellingen liggen dit jaar naar verwachting op Black Friday (27 november) en Cyber Monday (30 november). Deze dagen vallen vlak voor Sinterklaas. De piek komt boven op de toename in online aankopen door de coronacrisis. Dat laat een inventarisatie van belangenorgansatie Thuiswinkel.org zien.

Om te voorkomen dat klanten te laat hun pakketjes ontvangen, wordt er net als vorig jaar een campagne gevoerd die mensen aanzet tijdig te shoppen. ‘Wees voorbereid – Bestel op tijd‘ onstond om de logistieke druk bij webwinkels weg te nemen als gevolg van het plotselinge overweldigende succes van Black Friday.

Op televisie en op de winkelsites zal de shopper worden ingelicht over de wens van de e-commercebedrijven.

De e-commercebranche maakt zich op voor een periode met onvoorzien grote marktvraag. Vanwege het coronavirus wordt er al structureel meer via internet gekocht. De druk van de feestdagen komt daar nog bovenop. Webwinkels moeten aan hun fullfillmentpartners doorgeven welke ordervolumes zijn verwachten. Die magazijnen moeten op hun beurt weer bij de vervoerders aangeven wat ze qua volumes verwachten. Dat is meer dan ooit een combinatie van rekenen, ervaring en wat nattevingerwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond