Deel dit artikel
-

Nederlands e-commercebedrijf Hatch in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse PriceSpider neemt alle aandelen van Hatch over. Directeur Joris Kroese wordt verantwoordelijk voor de Europese markt. “We zijn de geconsolideerde marktleider.

Zojuist maakten de partijen de overname van het lokaal betrekkelijk onbekende bedrijf bekend. Op het wereldtoneel is Hatch echter bij merkfabrikanten een bekende verschijning, zeker sinds corona. Het bedrijf levert namelijk technologie waarmee merken, denk aan: Bose, Samsung of AkzoNobel, bezoekers van hun merksites makkelijk kunnen doorsturen naar een waaier van webwinkels die hun producten verkopen.

Net als Hatch is ook koper PriceSpider een zogeheten where-to-buy provider, maar dan met focus op de VS.

Hoeveel de Amerikanen betalen is niet bekend. Het draait in elk geval om een multiple van de jaarlijks terugkerende die op tien miljoen dollar is vastgezet. Kroese zegt tegen Emerce dat zijn omzet jaarlijks verdubbelt.

Hatch komt voort uit dataleveranicer Icecat. Dat was tien jaar geleden onder de naam IceLeads. Zes jaar geleden stapte Vortex in als investeerder en vond er een rebranding plaats.

PriceSpider kocht in de zomer van 2020 al zijn Duitse concurrent Commerce Connector. Het drietal claimt een wereldleidende positie te bekleden in zijn uitdijende niche. Kroese: “Na afronding van de samenvoeging van de drie bedrijven ontstaat een 360 graden e-commerce solutions provider. We zijn sterk in e-commercetools en brengen data en analytics over merken, online en lokale verkoopkanalen bij elkaar.” Uitbreiding wordt gezocht in het domein van marketing en socialmedia.

Foto: Atramos (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond