Deel dit artikel
-

Nederlands reparatiebedrijf Fixers failliet

Reparatiebedrijf Fixers is failliet als gevolg van veranderend consumentengedrag. Gebruikers kopen minder snel een nieuw toestel, en blijven ook langer rondlopen met een kapot scherm.

Fixers noemde zich de ‘grootste gecertificeerde repair keten’ van Nederland en richtte zich op reparaties van allerlei merken. Ook werden opgeknapte tweedehands toestellen verkocht.

Het bedrijf had ooit dertien vestigingen in onder meer Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Breda en Nieuw-Vennep, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Er waren plannen om uit te breiden in totaal 35 locaties.

Fixers werd in 2017 opgericht, mede op initiatief van Lost Boys-baas Michiel Mol. In 2018 werd het destijds failliete Swoop overgenomen, Fixers hoopte met een NPEX-notering 3 miljoen euro op te halen, maar dit werd uiteindelijk 2 miljoen euro.

Per 1 december 2022 is Jurgen Smit in dienst getreden (pdf) als de nieuwe Retail Manager verantwoordelijk voor alle Fixers winkels. Hij kwam van Amac en MediaMarkt.

Kostenbesparende maatregelen waren reeds doorgevoerd, maar vanwege een dreigend liquiditeitsprobleem moest surseance worden aangevraagd.

Wel wordt gekeken of een doorstart mogelijk is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond