Deel dit artikel
-

Nederlands chatbedrijf Siilo valt in Franse handen

De Franse unicorn Doctolib neemt het Nederlandse techbedrijf Siilo over, eigenaar van een beveiligd communicatieplatform voor zorgverleners onderling.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich. Doctolib geldt in Frankrijk als een van de pareltjes van de lokale industrie. Het ontwikkelde een platform voor het boeken van medische afspraken. Het wordt breed ingezet, van huisarts tot opticien tot gynaecoloog en zou zo’n 340.000 gebruikers hebben die meer dan zestig miljoen afspraken maakten met patiënten.

Sillo uit Amsterdam is in 2016 gelanceerd door Joost Bruggemans en Arvind Rao, onder meer met financiering van Onno Bakker en Jan-Joost Rueb. Zij waren oprichters van chatplatform eBuddy en wendden hun expertise in dit domein aan om een soort ‘Whatsapp voor de zorgen’ te helpen uitbouwen.

Doctolib is ook actief in Duitsland en Italië. Het is niet uitgesloten dat Nederland met de overname van Siilo ook op de routekaart komt, al ziet het chatplatform er eerder uit als een nieuwe feature op een bestaand platform.

In maart 2022 haalde Doctolib van CEO Stanislas Niox-Chateau (foto) een half miljard euro op om zijn groeiplannen te financieren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond