Deel dit artikel
-

Nederlands Skylines van start op mondiaal podium

Het nieuwe bedrijf Skylin.es is slechts één natuurramp verwijderd van wereldfaam. Gisterenavond toonde de onderneming zijn gezicht op het internationale podium van het Techcrunch Disrupt-congres. De dienst verzamelt en toont persoonlijk relevante, actuele foto’s die verspreid over het web verschijnen.

“Net als Twitter, maar dan voor foto’s”, met die eenvoudige vergelijking probeerde de oprichters van Skylin.es gisterenavond in New York de jury van de start up-wedstrijd van Techcrunch te overtuigen.

Tijdens het Disrupt-congres toonden starters uit de hele wereld voor het eerst hun noviteiten. De Amerikaanse jury leek onder de indruk van de vinding van Martijn Pannevis, Michiel Frackers en Koen Verhagen.

Pannevis en Frackers presenteerden hoe hun systeem foto’s vindt op basis van een zoekwoord of persoonlijke voorkeuren. Hun systeem koppelt informatie over iemands favoriete tweets, Facebook-berichteen en binnenkort de burgemeesterschappen op Foursquare met meta-informatie uit foto’s op yFrog, Instagram, Twitpic en Mobypicture.

De beelden zijn zo recent als drie seconden geleden. Vermoedelijk zal het persoonlijke ‘fotozoeker’ zijn aantrekkingskracht bewijzen bij de eerstvolgende ramp van enige schaal. Medabedrijven kunnen de Skylin.es-technologie integreren met hun eigen uitgaves, om constant relevant beeld te tonen.

De eerste publieke demonstratie van Skylin.es:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond