Deel dit artikel
-

Nederlandse artiesten steunen initiatief SP inzake online kaartverkoop

Tientallen Nederlandse artiesten, onder meer Guus Meeuwis en Kensington, steunen een initiatief van de SP betreffende de aanpak van woekersites die concertkaarten verkopen. Vandaag wordt een manifest overhandigd aan minister Van Engelshoven (Cultuur, D66).

Er moet strengere wetgeving komen tegen het opkopen en met veel winst doorverkopen van kaartjes door online ticketshops. In het manifest staat: ‘Onze fans betalen zich blauw, wij verdienen er niks aan en de winst gaat naar iemand die niks toevoegt. Behalve ergernis. Heel veel ergernis. Onze optredens zijn zo minder toegankelijk voor de echte fans, die niet altijd het driedubbele voor een kaartje kunnen betalen. Zo blijven soms ook onnodig plekken leeg.’

Van Engelshoven is geen voorstander van het verbod. De handel zou zich alleen maar naar buitenlandse internetsites verplaatsen. Wel start de overheid een voorlichtingscampagne om consumenten te adviseren.

Een wetvoorstel om kaartjes tegen niet meer dan 120 procent van de oorspronkelijke verkoopprijs te verkopen is al eens verworpen door de Eerste Kamer.

Deel dit bericht

1 Reactie

Corrie van Exel

ik ben met Guus Meeuwis mee eens ik kost onder hand van ik kom nooit aan een goeie kaart het moet toch eens iemand zijn die heft in hand moeten nemen veel sterkte hoop dat er iets aan gedaan word

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond