Deel dit artikel
-

Nederlandse bakentechnologie in Amerikaanse handen

De Nederlandse startup Fosbury, waarin Sanoma Ventures nog geld heeft gestopt, is voor een onbekend bedrag overgenomen door het Anmerikaanse Verve Mobile.

Fosbury is een platform voor het ontwerpen, beheren en distribueren van campagnes voor Apple Wallet (Passbook), Google Wallet en Samsung Pay. Het bedrijf werd opgericht door Willem Spruijt, Martijn de Kuijper en Lucas Tieleman. De eerste twee waren eerder betrokken bij Yunoo, waarin Sanoma ook al investeerde. Die startup, die in 2011 werd verkozen tot website van het jaar, werd in 2012 verkocht aan AFAS Software. Tieleman is ook medeoprichter van 94Wines en Repudo, winnaar van een Accenture innovation award in 2011.

Fosbury werd in 2013 gelanceerd en wist een maand al meer dan driehonderd klanten in te schrijven. De site meldt als klanten onder meer Philips, Nivea en Levi’s.

De nieuwe eigenaar Verve Mobile uit New York City richt zich op locatiegebaseerde mobiele marketing. Het Amerikaanse bedrijf werkt onder meer samen met Mobiquity, dat bakentechnologie aan driehonderd winkelcentra levert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond