Deel dit artikel
-

Nederlandse banken met instant overboekingen

De klanten van Nederlands zeven grootste banken kunnen vanaf nu instant overboekingen uitvoeren. Een overdracht gaat binnen vijf seconden van de ene naar de andere bankrekening.

Negentig procent van de Nederlandse rekeninghouders beschikken sinds vandaag over deze noviteit, die overigens bij fintechpartijen als Paypal niet anders dan gebruikelijk zijn. Triodos Bank volgt voor het einde van het jaar. De banken die dit nog niet bieden, werken ook aan de vernieuwing van hun IT-systemen.

Betaalvereniging Nederland maakte de beschikbaarheid van ‘instant payments’ vanochtend bekend voor ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank (ASN Bank, RegioBank, SNS) en Knab. Dit werkt zowel voor mobiel bankieren en internetbankieren en voor zakelijke alsmede particuliere rekeninghouders.

De supersnelle uitvoering van betaalopdrachten geldt niet voor bulkverwerkingen.

“Instant Payments worden in Nederland de gewone, dagelijkse manier van overboeken, bijvoorbeeld om een tweedehands fiets veilig cashloos te betalen, om een levering in het weekend direct af te rekenen of om een flexwerker dezelfde avond al zijn of haar dagloon uit te betalen.”

Foto: burgtender (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond