Deel dit artikel
-

Nederlandse bedrijven op shortlist TechCrunch

Op de shortlist van de TechCrunch Europe Awards 2009 prijken vijf Nederlandse techbedrijven. Een verrassing is het niet, elk van deze bedrijven drong eerder door tot de finalistenlijsten van andere wedstrijden voor start-ups.

IRL Connect, My name is e, Nimbuzz, eBuddy en Mobypictyure wisten elk in een categorie een nominatie in de wacht te slepen. De genomineerden wonnen stuk voor stuk eerder een award of wisten door te dringen tot finalelijsten. Zo wist IRL Connect eerder een plek te bemachtigen op de prestigieuze Red Herring-lijst.

Mathys van Abbe, CEO van Mobypicture zou het geen oude jongens krentenbrood-sfeer willen noemen: "Het zijn gewoon een aantal Nederlandse bedrijven die zichzelf goed in de kijker zetten." Het is voor Mobypicture overigens de eerste keer dat TechCrunch aandacht aan het bedrijf besteedt. "Dat is voor ons een fijne erkenning."

Van Abbe meent dat een eBuddy zeker de nominatie verdient. "Zij timmeren goed aan de weg, hebben veel gebruikers." Van de vijf genomineerden hebben Nimbuzz, Mobypicture en eBuddy volgens hem een grote groei van gebruikers wereldwijd. "Dat zijn drie Nederlandse bedrijven die goed bezig zijn." De andere twee genomineerden noemt de CEO ‘leuke veelbelovende initiatieven’. "Zij laten nog geen megakwaliteit zien. En zo zijn er nog wel tien bedrijven in Nederland die hun best moeten doen om zich te bewijzen. Dit soort nominatielijsten zijn daar goed voor."

Op de vraag of er nog Nederlandse start-ups zijn die ook tussen de vijf oudgedienden passen noemt Van Abbe Soocial. "Zij hebben een mooie marktoplossing voor het syncen van contacten."

Renato Valdés Olmos, ceo van My name is e, meent ook dat er nog veel talentvolle bedrijven in Nederland zijn die niet op de lijst zouden misstaan. Naast Soocial noemt hij Marvia en Yunoo. "Die laatste twee zijn meer in Nederland actief, maar doen het erg goed. Zij verdienen meer aandacht."

Hoe My name is e op de lijst terecht is gekomen, is een groot raadsel voor Valdés Olmos. "We hebben geen lobby gevoerd. Maar dat we in onze categorie het enige bedrijf zijn zonder investering van een andere partij, dat is een groot compliment."
 
My name is e was eerder een finalist voor de Rising Sun Startup Rally van The Next Web. samen met IRL Connect die ook wist door te dringen tot de Red Herring-lijst. Deze laatste bevond zich in goed gezelschap van Mobypicture, Nimbuzz en eBuddy die ook een plek op dezelfde lijst wisten te bemachtigen.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats in Londen, op 9 juli.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond