Deel dit artikel
-

‘Nederlandse bedrijven sluiten wereldwijd hoogste verzekering af tegen ransomware-aanvallen’

Nederlandse bedrijven hebben zich voor gemiddeld 5,77 miljoen euro verzekerd tegen ransomware-aanvallen. Dat blijkt uit onderzoek van CrowdStrike onder ruim 2500 zakelijke beslissers wereldwijd, waarvan 250 uit Nederland.

De 5,77 miljoen is veel dan het gemiddelde bedrag van andere landen wereldwijd. Japan (€5,53 miljoen) en de VS (€5,49 miljoen) volgen ons land op de voet en maken de top drie van landen met de hoogste verzekering tegen ransomware-aanvallen compleet.

In totaal is minder dan de helft van de Nederlandse bedrijven verzekerd tegen ransomware aanvallen. Percentages in andere landen liggen hoger, bijvoorbeeld in India (63%), de VS (58%) en Frankrijk (50%).

Gemiddeld verwachten Nederlandse beslissers dat cybercriminelen 1,1 miljoen euro aan losgeld zullen vragen aan hun organisatie. Een overgrote meerderheid van de Nederlandse respondenten is echter geen voorstander van verzekeringsdekking wanneer een slachtoffer van een cyberaanval besluit het losgeld te betalen. Volgens hen zou dit verdere cyberaanvallen alleen maar aanmoedigen. Zij zien dan ook liever een verbod op dit soort dekkingen.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond