Deel dit artikel
-

Nederlandse bedrijven ten onrechte op crediteurenlijst FTX

Onder meer ABN Amro en flitshandelaar Flow Traders, net als een aantal kleinere ondernemers, blijken ten onrechte op de crediteurenlijst van de omgevallen cryptobeurs FTX te staan, zo leert rondgang door RTL Z. Zij hadden hooguit een handelsrekening bij FTX.

De crediteurenlijst is samengesteld door financieel adviseurs die zijn ingehuurd om alle schuldeisers van FTX in kaart te brengen. De administratie lijkt een puinhoop,

De lijst bevat de namen van twaalf Nederlandse bedrijven en ondernemers. De bekendste zijn ABN Amro Clearing Chicago, een dochterbedrijf van de Nederlandse bank dat financiële transacties verwerkt, flitshandelaar Flow Traders en het Rotterdamse advocaten- en advieskantoor Loyens & Loeff.

ABN Amro Clearing USA heeft naar eigen zeggen nooit clearingactiviteiten voor klanten verricht voor FTX in Bermuda. Het bedrijf begrijpt niet hoe zij op de lijst is komen te staan.

Modeontwerper Stichd uit Den Bosch, het Amsterdamse advocatenkantoor Blenheim en Vosbor, een Amsterdams bedrijf actief in de handel van landbouwgrondstoffen, cryptohandelsplatform Cryptohopper en Crypto Insiders, een website met cryptonieuws en -informatie, hebben geen geen investeringen in FTX hebben gedaan.

Het Amerikaanse openbaar ministerie wil intussen voorkomen dat Sam Bankman-Fried, oprichter van FTX en het nauw betrokken bedrijf Alameda, via de beveiligde chatapp Signal contact zoekt met getuigen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond