Deel dit artikel
-

Nederlandse beveiligers bundelen krachten

Zes Nederlandse bedrijven lanceren het consortium CyberSecurityKeten.NL. Het initiatief brengt specifieke Nederlandse kennis en technologie samen, die ICT-systemen van vitale bedrijven en organisaties in Nederland, zoals havens, sluizen, ziekenhuizen en de luchtverkeersbeveiliging, moeten beschermen tegen cyberaanvallen.

Het gaat om de puur Nederlandse bedrijven Legian, Intermax, Grabowsky, Restment, Keylocker en Hudson Cybertec. Pieter Cobelens, voormalig directeur van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst is initiatiefnemer en heeft de bedrijven bij elkaar gebracht. ‘Het is van groot belang dat wij de computers die onze vitale infrastructuur aansturen weten te beschermen tegen deze aanvallen, en wel door bedrijven die het Nederlandse belang te allen tijde voorop kunnen stellen. Er kan namelijk pas echt sprake zijn van nationale veiligheid als de hele keten betrouwbaar is.’

De Diginotar-affaire heeft laten zien dat de Nederlandse infrastructuur nog altijd kwetsbaar is. En ook de Commissie-Elias toonde aan dat er zwakheden zijn in de nationale IT-systemen die tot onveiligheid leiden. Experts pleiten voor een nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid om cybersecurity goed in te richten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond