Deel dit artikel
-

Nederlandse Bitcoin ondernemer krijgt chipimplantaten

De Nederlander Martijn Wismeijer, eigenaar van Mr. Bitcoin, een fabrikant van bitcoinautomaten, heeft twee NFC-chips laten implanteren waarmee hij contactloos wil betalen. Uiteraard met bitcoins.

Wismeijer ziet geïmplanteerde chipimplantaten als de Heilige Graal voor contactloos betalen. Het is veilig, want niemand kan zijn ‘portemonnee’ stelen. Het gaat hem niet alleen om betalen. De Nederlander wil onderzoeken wat er er nog meer mee kan, bijvoorbeeld het openen van zijn voordeur.

Elke chip is 2 x 12 millimeter groot en in zijn handen geïnjecteerd, tussen de duim en wijsvinger. Volgens Wismeijer is de operatie niet door een dokter uitgevoerd, omdat die dat vaak niet willen.

Hij is overigens niet de eerste. Kevin Warwick van de Universiteit van Reading deed hetzelfde al in 1998 en recentelijk heeft een redacteur van Webwereld een chip in zijn arm laten spuiten om er over te kunnen schrijven. Wismeijer zelf zegt dat zo’n 1500 mensen een chip in hun lichaam hebben, maar de combinatie met Bitcoin is vooralsnog uitzonderlijk.

Wismeijer is een IT-specialist die in het verleden betrokken was bij de bouw van de eerste websites van KLM, en risicobeheer deed bij Fortis.

Zijn bedrijf Mr. Bitcoin levert bitcoinbetaalautomaten. Daarvan staan er inmiddels enkele in Nederland, België, Tsjechië en Italië.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten Lens-FitzGerald

Goede timing! Wie wil zien hoe dat implanteren werkt? Of wil je er zelf een? Vandaag is OPENwear van 5 tot 8 bij Rockstart in Amsterdam. 4 top sprekers over wearables. En een live implanteer actie van een NFC chip en tweet naar #openwear als jij er zelf 1wilt. Registreer gratis op http://bit.ly/openwear

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond