Deel dit artikel
-

Nederlandse docenten maakten 15.000 lessen met AI-generator

Nederlandse docenten gebruikten de AI-generator van LessonUp afgelopen halfjaar om zeker 15.000 lessen en lesstructuren te maken met een druk op de knop.

Directeur Daan Giesen van de onderwijstool vertelt tegen Emerce: “Het is niet alleen een gimmick, want veertig procent van deze lessen is ook daadwerkelijk gegeven in het klaslokaal. De top drie qua vakken zijn: Engels, Nederlands en Biologie.”

De lessen zijn overwegend in het Nederland. Slechts vijftien procent is internationaal georiënteerd.

LessonUp bedient het basis-, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs. Het merendeel van de gebruikers van de AI-tool is actief in het voortgezet onderwijs, gevolgd door het MBO. “Meer dan vijf procent van onze actieve docenten in 2023 heeft al een les gemaakt met de AI-assistent. Twintig procent van deze gebruikers is nieuw.”

De integratie met ChatGPT werd in maart 2023 gelanceerd bovenop het bestaande aanbod van het onderwijsplatform.

Vandaag breidt Giesen zijn AI-portfolio uit. Deze update maakt het mogelijk om op basis van enkel een foto interactief lesmateriaal te creëren. De foto van bijvoorbeeld een syllabus, werkblad of notities wordt in enkele seconden omgezet in tekst. Deze tekst wordt vervolgens met behulp van de nieuwste versie van ChatGPT gebruikt om een les samen te stellen met daarin alle lesfases die een docent kan gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond