Deel dit artikel
-

Nederlandse fietskoeriers bundelen krachten

Fietskoeriersbedrijven in 26 steden hebben hun krachten gebundeld in een nieuw online platform Fietskoeriers.nl. Nagenoeg alle bedrijven op dit terrein doen mee. Men hoopt vooral same day delivery te realiseren, zonder de inzet van bestelwagens in de binnensteden.

Het initiatief komt van Cycloon uit Zwolle, De Fietskoerier Utrecht, Fietsexpress in Den Haag en Velocity in Nijmegen. Het is meer dan een samenwerkingsverband. De koeriers maken voor de facturatie bijvoorbeeld ook gebruik van hetzelfde softwareplatform.

‘Bij de first en last mile in de pakketbezorging lopen bij velen de rillingen over de rug. Bij ons ook, maar dan van enthousiasme!’, staat er te lezen op de site.

Men denkt dat de fiets de snelste optie is om in de stad van de ene plek naar de andere te komen. Steden zijn veel te druk voor auto’s, zeggen de initiatiefnemers.

Ze hopen niet alleen lokale partijen te interesseren, maar ook landelijk opererende winkelbedrijven en webshops. Ook vraagbundeling behoort tot de mogelijkheden. ‘Wij verbinden lokale winkels, webshops en landelijke ketens uit de stad met hun klanten thuis of op het werk.’

Ook is men bezig op een netwerk van City Hubs op te zetten: overslagplaatsen die snel laden en lossen mogelijk maken, zodat de vervoerder de stad niet in hoeft.

Het netwerk, met 22 steden, is het tweede initiatief in korte tijd voor stadslogistiek. Vorige week ging Cityhubs Nederland van start, die alle initiatieven in Nederland op het gebied van stadslogistiek bundelt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond