Deel dit artikel
-

Nederlandse online apotheek mag geen postadres in Aken opgeven

Online apotheek DocMorris mag geen postadres in Aken opgeven als het bedrijf gewoon in Heerlen zijn hoofdkantoor heeft. Dat heeft een rechtbank in Berlijn bepaald.

De Apothekerkammer Nordrhein heeft in het verleden diverse klachten ontvangen over DocMorris. Klanten denken dat het bedrijf in Aken is gevestigd, omdat het bedrijf 52098 Aken als postbusadres opgeeft. De klachten leidden eerder dit jaar tot een rechtszaak, waarin ook al werd vastgesteld dat het postadres misleidend is.

DocMorris ging in hoger beroep, maar ook het hof vindt de adressering onjuist. Consumenten moeten weten dat zij geneesmiddelen in Nederland bestellen. Het argument dat het adres alleen in advertenties is gebruikt, mocht niet baten.

Het is de volgende tegenslag voor de online apotheek. Vorig jaar om deze tijd bepaalde het Duitse Federale Hof van Justitie dat Nederlandse online apothekers die zich op de Duitse markt richten niet langer onder de Duitse prijs mogen duiken. Duitse apotheken moeten voor voorgeschreven geneesmiddelen een vaste prijs hanteren. Kortingen zijn verboden.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Arnoud

En de volgende tegenslag voor de online apotheek. Op zich begrijp ik dit wel, maar het is toch opvallend hoe de online apotheek nog wordt tegengewerkt in Nederland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond