Deel dit artikel
-

Nederlandse ontwerper achter Microsoft Surface laptops en tablets

Achter de fraaie ontwerpen van Microsoft Surface laptops en tablets gaat onder meer een Nederlander schuil. Daniël Dhondt, zeker niet zo bekend als Apples Jony Ive, bood donderdag voor het eerst bij Microsoft Nederland een blik achter de schermen voor de verzamelde pers.

Hij werkte ooit voor Nokia aan de inmiddels legendarische Lumia smartphones en toen de smartphonetak van de Finnen door Microsoft werd overgenomen, verhuisde hij naar het Amerikaanse hoofdkantoor in Redmond, Washington. ‘Building 87’, zo vertelde hij donderdag op het Microsoft kantoor op Schiphol.

Het designteam werkt er als een soort startup in een compact team en er is een lab dat ontwerpen meteen kan fabriceren, ‘zodat we soms binnen een week van idee naar prototype kunnen gaan’.

Dhondt was nauw betrokken bij het ontwerp van de nieuwe Surface Pro X, de ultra lichte laptop-tabletcombinatie Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 & Surface 3 15 inch, die vanaf deze en volgende maand ook in Nederland te koop zijn. Ook ontwierp hij mede Surface oordopjes en hoofdtelefoons. “Ons beleid is om voort te borduren op bestaande ontwerpen, want onze gebruikers houden van consistentie.’

De Nederlander lijkt vooral gefascineerd door het idee dat apparaten een digitale ziel kunnen hebben die je als het ware kunt ‘kneden’. “Het aardige van hedendaagse apparaten is dat je hun functionaliteit kunt aanpassen zonder de hardware te wijzigen.”

Microsoft richt zich met zijn Surface Pro producten op de zakelijke markt. Afnemers zijn onder meer 1200 studenten van The British School en Brabant Zorg. Daar hebben 2000 zorgverleners een Surface tablet gekregen om gegevens decentraal in te voeren.

Foto Microsoft

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond