Deel dit artikel
-

Nederlandse Philips-onderzoeker naar Apples iWatch team

De Nederlander Roy J.E.M Raymann, het voormalige hoofd van het Philips slaaplab, is het iWatch-team van Apple komen versterken. Dat schrijft het Amerikaanse blog 9to5Mac.

Raymann was voorheen verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, de TU Delft en TNO. Sinds 2008 was hij senior wetenschapper bij Philips Research. Daar richtte hij het slaaplaboratorium op. Raymann werkte er op het gebied van niet farmacologische interventies voor slaapstoornissen en het meten van slaap.

Aan de VU in Amsterdam toonde hij aan dat mensen beter slapen als hun huid licht is opgewarmd. Mensen slapen dan sneller in, slapen dieper en slapen langer door. Voor de huidtemperatuurmanipulaties gebruikte Raymann een pyjama met daarop een buisjessysteem geborduurd waardoor water met een temperatuur tussen de 31,5º en 34,5º werd gepompt.

Wat zijn onderzoek precies kan betekenen voor Apples iWatch is niet helemaal duidelijk. Er zijn echter al wel producten als die van FitBit die slaappatronen meten. Philips gebruikte zijn kennis onder meer voor zijn automatisch waaklamp.

Raymann heeft zijn LinkedIn-profiel nog niet bijgewerkt. Wel staat er dat hij Philips in januari heeft verlaten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond