Deel dit artikel
-

Nederlandse reiswebsites zeer mobielvriendelijk

Google heeft in kaart gebracht welke Europese reiswebsites het meest geschikt zijn voor mobiel gebruik. In de top-vijf van gebruikersvriendelijkste sites staan drie (van oorsprong) Nederlandse bedrijven: booking.com, CheapTickets.nl en Kras. 

Google stelt dat in 2021 6 miljard mensen toegang zullen hebben tot internet en dat de meeste van hen hiervoor een mobiel apparaat zullen gebruiken. Mobielvriendelijke sites zijn dus belangrijk, maar er zijn wat uitdagingen, zoals het formaat van het scherm, de touch-navigatie en de snelheid van de verbinding. Tegelijkertijd zijn de gebruikers veeleisend: negen op de tien consumenten zeggen dat ze meteen weggaan als ze op een mobiele website niet direct kunnen vinden wat ze zoeken.

De zoekmachine testte daarom de gebruikersvriendelijkheid en de snelheid van 316 mobiele reiswebsites uit Engeland, Nederland, Italië, Zweden, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Van de twintig websites die het best scoren op het gebied van gebruiksgemak zijn er negen Nederlands: Booking.com, CheapTickets.nl, Kras, VakantieVeilingen.nl, NS, Landal GreenParks, Vliegtickets.nl, Transavia en KLM.

De top-20 van snelste sites laat een heel ander plaatje zien. VakantieVeilingen.nl is de eerste Nederlandse melding, op de tweede plek met 2,2 seconden. De nummer één, Govoyages, scoort 2,1 seconden. Volgens Google moet dit veel sneller. De zoekmachine zegt dat 30 procent van de consumenten verwacht dat een webpagina in minder dan een seconde laadt, terwijl 18 procent direct de website wil zien.

Voor websites die benieuwd zijn hoe zij op dit gebied presteren, heeft Google een tool ontwikkeld. Vul de domeinnaam in en Google geeft een cijfer voor mobielvriendelijkheid en voor de snelheid op mobiel en op desktop.

Google travel onderzoek 50cc1_en-speed-top20_am-1

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond