Deel dit artikel
-

Nederlandse SignRequest voor 55 miljoen dollar naar Box

Opslagbedrijf Box neemt het Nederlandse SignRequest over, een startup die gespecialiseerd is in elektronische handtekeningen. Box legt 55 miljoen dollar op tafel.

SignReguest bestaat al sinds 2014 en zijn cloudgebaseerde e-signature software werkte al met Salesforce, Google Drive, Zapier en Dropbox. Het bedrijf zou 300.000 gebruikers hebben. De startup richt zich vooral op de juristerij.

‘Bij SignRequest kun je gewoon inloggen met je Facebook-, LinkedIn- of Google-account en is de dienstverlening in 95% van de gevallen kosteloos,’ zo schetste het bedrijf zijn diensten enkele jaren geleden. ‘Het model is simpel; de 5% grootste gebruikers betalen voor de overige 95%.’

Dropbox nam in 2019 zelf een e-signature bedrijf over, HelloSign, voor veel meer geld, namelijk 230 miljoen dollar.

Box bood al wel integraties met DocuSign en HelloSign, maar had geen eigen oplossing. De Nederlandse technologie wordt nu gelanceerd als Box Sign. Niet alleen kunnen gebruikers gezamenlijk aan documenten werken, maar deze ook gelijk ondertekenen.

Elektronische handtekeningen zijn in tijden van corona onmisbaar geworden nu veel werknemers thuis zitten. De wet zegt dat een digitale handtekening dezelfde rechtsgeldigheid heeft als een handgeschreven handtekening, indien de methode voor authenticatie die daarbij is gebruikt, voldoende betrouwbaar is.

De overname door het beursgenoteerde Box wordt eind april afgerond.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond