Deel dit artikel
-

Nederlandse social media platform wil de strijd aangaan met TikTok en Instagram

Per 1 april is Nederland een nieuw social media platform rijker: SocialBlox. Op het platform kun je geld verdienen met uitdagingen, zonder advertenties.

Op SocialBlox kan je alles doen wat je op andere sociale media ook kan: foto’s, video’s en berichten plaatsen en zo in contact blijven met vrienden en volgers. Maar er is een groot verschil met platformen als Facebook en TikTok: SocialBlox is namelijk standaard advertentievrij.

Belangrijk onderdeel van SocialBlox zijn de uitdagingen. Gebruikers kunnen elkaar uitdagen om iets te doen, denk aan bungeejumpen, een festival bezoeken of een potje FIFA winnen tijdens een livestream. De gemeenschap bepaalt vervolgens of de opdracht goed is uitgevoerd.

Challenges bestaan natuurlijk al op TikTok, maar er zijn belangrijke verschillen. Op TikTok verdien je er niet direct geld mee. Dat is bij SocialBlox anders. Je ontvangt SocialBlox-tokens die uiteraard eerst door de gemeenschap gekocht moeten worden. Daar zit dan ook het verdienmodel.

Het idee voor het platform bedacht Michiel Ipenburg vijf jaar geleden, toen hij met zijn gezin op wereldreis ging. ‘Sociale media waren tegen die tijd passief geworden, je zag constant dezelfde soort posts. Ik dacht: wat nou als volgers ons kunnen uitdagen om een specifieke plek in de wereld te bezoeken en daar content te maken? Zo heb je veel meer interactie met andere social media gebruikers.’

Ipenburg kreeg voor het bouwen van het platform onder meer hulp van een van de ontwikkelaars van Ethereum.

Op het platform worden alleen advertenties getoond als de gebruikers dat wil. Xo weten bedrijven ook dat hun advertenties alleen getoond worden aan mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn. Een deel van de reclame-inkomsten wordt in tokens uitbetaald aan de gebruikers die ervoor kiezen de specifieke advertenties te zien.

SocialBlox gaat op 1 april live. De eerste 7500 gebruikers ontvangen na het volbrengen van hun eerste challenge als cadeautje 7500 tokens, zodat ze het platform in al zijn vormen kunnen ontdekken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond