Deel dit artikel
-

Nederlandse startup die houtindustrie digitaliseert haalt 2,7 miljoen op

VonWood, het digitale handelsplatform voor hout, heeft 2,7 miljoen euro aan investeringsgeld opgehaald via investeerders Peak, Dutch Founders Fund, Keen en een aantal strategische partners.

Het bedrijf werd in mei 2022 opgericht met als doel de verouderde handel in hout naar het ‘hier en nu’ te brengen.

Oprichters David de Jong en Minck Hermans brengen met het nieuwe online handelsplatform kopers en verkopers van hout samen, zonder tussenschakels. Daarmee worden processen slimmer en duurzamer ingericht. Het online handelsproces is volledig transparant en maakt de aanschaf van hout goedkoper. Zo kunnen meer mensen met hout werken.

In de houtindustrie zijn veel schakels tussen de partij die de boom in planken zaagt en de bedrijven die het hout verwerken zoals importeurs, handelaren, agenten en anderen. De tussenhandel drijft de prijs van hout op waardoor het product in de aanschaf duurder wordt dan nodig is. Door kopers en verkopers van hout via het online platform direct aan elkaar te verbinden, biedt VonWood meer inzicht in vraag en aanbod, meer leveringszekerheid én rendement.

Met de investering van 2,7 miljoen euro wil de startup de groei van het platform versnellen en de traditionele keten opschudden. Het vertrouwen in de plannen van VonWood komt onder andere van Nederlandse investeerders

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond