Deel dit artikel
-

Nederlandse startup Roamler wil Britse harten veroveren

Roamler, een Nederlandse startup die in juni van start ging, wil de oversteek maken naar het Verenigd Koninkrijk. Met de mobiele Roamler-applicatie kunnen iPhone-gebruikers geld verdienen door opdrachten voor merken en bedrijven uit te voeren.

Dat Roamler het Verenigd Koninkrijk wil betreden blijkt uit een vacature op de site waar een community manager wordt gezocht voor de Britse markt.

De community manager gaat van start met een groep Roamler-pioniers om deze vervolgens uit te breiden naar een grotere en stevige community. In Nederland ging Roamler in juni van start voor een select publiek van 50 mensen. Langzamerhand werd dit uitgebreid naar een grotere groep die op uitnodiging van bestaande leden binnen kwam.

Het is allemaal nog vrij prematuur”, aldus Wiggert de Haan, mede-oprichter van Roamler. “We bereiden het nu voor.” In het Verenigd Koninkrijk gaan ze op dezelfde manier van start als in Nederland: met een kleine groep van 50 mensen. “Met dat verschil dat Nederlandse Roamlers, ook Britse mensen een invite kunnen geven.”

Volgens eigen zeggen zijn er al wel gesprekken met launching klanten, in dezelfde categorie als de klanten in Nederland. “Dan kun je denken aan frisdrank- en biermerken. Daarnaast werken we al met internationale partijen.” De Haan geeft aan dat er nog geen concrete afspraken zijn, hij hoopt hier over enkele weken meer zekerheid over te hebben.

Onder meer Heineken en Gemeente Amsterdam behoren tot de eerste opdrachtgevers van Roamler in Nederland. Afhankelijk van de locatie kan een gebruiker een opdracht krijgen ergens een foto of video van te maken, op zijn mobiel een checklist in te vullen, of een review te schrijven. Hoe meer punten of badges, hoe hoger de gebruiker in de ranglijst staat. Hoe hoger de status, hoe uitdagender de opdrachten en hoe meer geld er verdiend kan worden.

Uit de vacaturetekst wordt duidelijk dat de nieuwe community manager zelf opdrachten moet verzinnen voor de community. De nieuwe werknemer komt te werken in het Nederlandse kantoor. Het wordt allemaal aangestuurd vanuit Nederland, zo beaamt De Haan.

Het verdienmodel is simpel. Er is een basisbedrag voor een opdrachtgever, gekoppeld aan en staffel, waarbij er minder wordt betaald, wanneer er meer locaties worden opgenomen in de opdracht.

Roamler kent inmiddels 2500 leden. En er zijn 25.000 opdrachten ingestuurd, waarvan er 21.000 zijn goedgekeurd.

Het idee is overigens niet nieuw. In de Verenigde Staten is er bijvoorbeeld Gigwalk dat volgens hetzelfde principe werkt en onder meer TomTom tot zijn klanten mag rekenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond