Deel dit artikel
-

Nederlandse startup zoekt geld voor Tesla-scooter

De Nederlandse startup Bolt Mobility hoopt met zijn eerste product AppScooter een recordbedrag op te halen bij particuliere investeerders. Op dit moment is 400.000 euro binnengesleept voor een moderne snorscooter.

Met AppScooter wil Bolt Mobility niet de zoveelste elektrische scooter op de markt brengen. De Scooter is in de woorden van oprichters Marijn Flipse (22) en Bart Jacobsz Rosier (31) niets minder dan ‘een kruising tussen een Tesla en een iPhone op twee wielen’.

Conventionele 2- of 4-takt (snor)scooters liggen hevig onder vuur, omdat het regelrechte ‘fijnstofkanonnen’ zijn. Elektrische scooters zijn de oplossing, maar zijn vaak niet meer dan omgebouwde conventionele scooters.

Momenteel werken Flipse en Rosier bij incubator YES!Delft aan de eerste prototypes. De eerste levering van 100 Limited Edition AppScooters staat gepland voor zomer volgend jaar.

Vanaf deze week start een volgende ronde voorverkoop, in Nederland en zes Europese steden (Berlijn, Parijs, Londen, Rome, Milaan, Barcelona), waarbij 100 scooters elk beschikbaar zijn.

In een eerdere voorverkoop-campagne heeft Bolt reeds 54 AppScooters verkocht, met een totale verkoopwaarde van 150.000 euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

Scooterkopen.nl

Mooie ontwikkeling dit! Binnen 5 jaar voorzie ik alleen nog maar electrische scooters die op de markt worden gebracht. In tegenstelling tot auto’s is de beperkte actieradius immers een veel minder groot probleem.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond