Deel dit artikel
-

Nederlandse techspelers gaan coronacrisis te lijf met hackathon

Komend weekend komt de snelgroeiende beweging #hackthecrisis naar Nederland. Van 3 tot en met 5 april organiseren vrijwilligers uit de Nederlandse startup- en techgemeenschap, geleid door The Next Web (TNW) en Innofest, een online hackathon om met innovatieve oplossingen te komen ter bestrijding van de corona-pandemie.

Sinds het ontstaan van de #hackthecrisis-beweging, twee weken geleden in Estland, is er een groeiend aantal hackathons georganiseerd met tienduizenden deelnemers. Geïnspireerd door de beweging van de Estse accelerator Garage48, hebben TNW, Startup Amsterdam, Innofest en  andere koplopers binnen de Nederlandse startup- en innovatiewereld het initiatief genomen om Hack The Crisis ook naar ons land te halen.

In 48 uur moeten de deelnemers oplossingen creëren die snel lokaal kunnen worden getest en die met behulp van de juiste partners op schaal kunnen worden geïmplementeerd om levens te redden en te verbeteren. Van beleidsmakers tot zorgprofessionals, maar ook ontwerpers, technici en uiteenlopende startups, kunnen deelnemen.

De hackathon is slechts het startpunt voor een verdere samenwerking met platformen die de teams kunnen ondersteunen om de komende weken en maanden met concrete oplossingen te komen om deze crisis het hoofd te bieden.

Foto Mika Baumeister via Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond