Deel dit artikel
-

Nederlandse universitaire incubators verbinden zich aan Fundsup

De incubators van zes Nederlandse universiteiten gaan samenwerken met Fundsup, een app waar starters en informal investors elkaar kunnen vinden.

YES!Delft, Bright Move (Eindhoven), Novel-T (Twente), StartLife (Wageningen), ACE Incubator (UvA, VU, HvA, Amsterdam UMC) en UtrechtInc sluiten zich aan bij Fundsup, zo maakte de start-up uit Amsterdam vanochtend bekend. Hierdoor kunnen start-ups efficiënter in een vroege fase met smart capital in contact te komen.

Nadat eind vorig jaar de Gemeente Rotterdam en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter zich al aansloten en in maart de incubator van de TU Delft zijn nu nog vijf andere, grote incubators aan boord. Alle technische universiteiten uit Nederland draaien nu mee en laten hun starters zich presenteren in de app.

Oprichter Arjen Strijker van Fundsup, zegt: “Voor incubators is het een grote uitdaging om voor hun start-ups een informeel investeerdersnetwerk op te bouwen en te onderhouden. De keuze voor een partnership met Fundsup is dan ook logisch. Het platform brengt op een efficiënte manier waardevolle connecties tot stand tussen gescreende start-ups en geverifieerde investeerders, en faciliteert daarmee kwalitatief hoogwaardige dealflow.”

“De overheid, die tot nu toe op een vrij willekeurige manier 60% tot 70 procent van start-ups in de vroege fase financierde, met relatief dom kapitaal, kan onze belastinggelden nu veel meer ondersteunend gaan inzetten, dus naast het echte smart capital. Dat zal per definitie leiden tot meer innovatie.”

Strijker ging een jaar geleden live met zijn app en wil deze na Nederland ook op andere markten aanbieden.

Foto: Sjors Massar (c)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond