Deel dit artikel
-

Nederlandse VC’s samen in prille AI-start-ups

Dutch Founders Fund en Keen Venture Partners gaan samen met meedenkend techstudio Slimmer.ai investeren in prille AI-start-ups.

De bedrijven beloven in de komende twee jaar in twaalf early stage start-ups te stappen uit noord-west Europa. Een van de belangrijkste vereisten voor deze bedrijven is dat ze zich in de kern bezig houden met kunstmatige intelligentie.

Het initiatief heet Samen Slimmer. De drie bedrijven bieden starters een mix van geld, kennis, praktische vaardigheden en een relevant netwerk. Ze noemen zichzelf hip een ‘venture studio alliantie’.

Patrick Kerssemakers van Dutch Founders Fund legt uit: “Slimmer is de studio van waaruit nieuwe bedrijven gaan worden gekweekt. Wij, de investeerders, financieren dat zodra daar start-ups uitkomen. We zoeken ondernemers die met AI-technieken markten willen ontwrichten. Slimmer.ai heeft dit vaker gedaan, maar dan in een andere constellatie. Als DFF hopen we dat er mooie op AI gebaseerde marketplaces en tooling daarvoor uitkomen.”

In Dutch Founders Fund actuele fonds zit zestig miljoen euro belegbaar vermogen. Bij Keen is dat 120 miljoen euro. In Samen Samen Slimmer beloven de deelnemers per start-up maximaal een miljoen euro te investeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond