Deel dit artikel
-

Nederlandse vergelijker golfbanen gaat Europa in

De nieuwe Nederlandse vergelijkingssite voor golfbanen LeadingCourses.com wil de Europese markt naar zich toe trekken. Initiatiefnemer Jeroen Korving: “Het is een moeilijke branche omdat hij commercieel amper tot niet online is”.

“We hebben de site van meet af aan internationeel opgetuigd. De Engelse vertaling staat live en de Duitse is ook al gereed. We beginnen echter met Nederland”, aldus Korving die samen met Bjorn Boonen en Rikkert Nachtegaal vorige week hun vergelijkingssite LeadingCourses.com lanceerde.

Het drietal hoopt volgend jaar tussen de 25.000 en 35.000 bezoekers per maand op hun site te zien. Gezien het feit dat zo’n 300.000 Nederlanders regelmatig golfen, acht Korving dat realistisch. Concurrentie heeft hij enkel van Golfreiswijzer.nl.

De golfbranche is een conservatieve. Sommige golfbanen hebben niet eens een website. Ook blijkt uit een zoekopdracht op Google naar ‘golf course review’ dat er noch nationaal noch internationaal wordt geadverteerd rond deze zoektermen. Exploitanten van golfbanen doen geen moeite om bezoekers te lokken.

Een andere illustratie voor de online sentimenten van de golfbranche blijkt uit het recente blogbericht van Eduard de Wilde van webwinkel Golfers4golfers.nl: “Traditioneel werd er geleverd aan kleine pro-shops die verbonden waren aan een golfclub en enkele grote zelfstandige winkels. Veel leveranciers weigeren om aan internetwinkels te leveren. Onder druk van hun betaande retailers en omdat ze bang zijn dat de online verkopers hun markt bederven met prijsstunten”.

Korving over de totstandkoming van zijn vergelijkingssite: “Eigenlijk is het uit hobby begonnen. Het blijkt moeilijk om leuke, goede golfbanen te vinden in gebieden waar je niet bekend bent. Zeker niet als het om het buitenland gaat. Dan sta je al snel voor vragen als: welke baan, waar verblijf je en hoe vlieg je daar het best naartoe?”

Korving is bekend met het inrichten van vergelijkingssites. Hij was tot voor kort werkzaam bij Vergelijk.nl, een bedrijf dat via moederbedrijf Compare Group ook internationaal actief is.

“Toch is het werk anders dan bij Vergelijk.nl. Van golfbanen zijn bijna geen data. Die moet je dus een voor een verzamelen en invoeren. Dat doen we zelf door banen en buitenlandse federaties te benaderen. Gebruikers en eigenaren van banen kunnen ook zelf gegevens invoeren. Als het goed is, gaat de community het grote werk uiteindelijk doen. Nu al krijgen we verzoeken van golfbanen of ze hun eigen data mogen invoeren en onderhouden”.

Advertenties staan er amper op de site. Korving en zijn collega’s willen uiteindelijk geld gaan verdienen aan de verwijzingen die ze aanleveren bij hotels, golfbanen, autoverhuurders en luchtvaartmaatschappijen.

In eerste instantie richt LeadingCourses.com zich op de Nederlandse markt. “Daarna komen de grote markt erbij, Duitsland en Engeland. In heel Europa bevinden zich 8.000 banen. In de meeste landen is golf geen luxe bezigheid, maar een breed beoefende sport”. Daar verdienen banen het meest aan incidentele bezoekers en minder dan in Nederland aan vaste klanten.

Voor de verwijzingen naar hotels die nu op de site staan, werkt de site samen met Booking.com.

De lastigste klus wordt volgens Korving om sitebezoekers ertoe te stimuleren om recensies van golfbanen te geven.

Foto: morethangolf (cc)

Deel dit bericht

7 Reacties

Bobby

Cool!

Gijs Vroom

Even testen of de site al wat sneller gaat. Onze vrienden van Red Five zijn ons archaische systeem MMbase aan het tweaken, en als het goed is moet mijn reactie nu in ieder geval snel erop staan, in plaats van eerst een minuut te hoeven wachten.Allemaal lapwerk natuurlijk, we zijn druk bezig de site volledig te vernieuwen inclusief fris nieuw CMS.

Hans Lemmer

Mooi concept en ik ga er zeker gebruik van maken

Kirsten

Leuk jongens! Gefeliciteerd met jullie nieuwe site! Jammer dat ik (nog) niet van golfen hou.

Harmen

Ik wens ze veel succes toe. Er moeten nog wel een hoop banen bijkomen zie ik. Maar de Google maps zijn erg handig met golfbanen, hotels en vliegvelden. Dus, ik ga er zeker vaker kijken!

Rikkert

Harmen, bezoekers kunnen zelf clubs&banen toevoegen! Dus meld je aan en voeg je favoriete banen toe.

Daniel Donk

Jeroen, Rikkert (en uiteraard Bjorn), veel succes. Site ziet er netjes en volledig uit en de Free Publicity zit ook wel snor heb ik gemerkt aan alle vermeldingen die via div. nieuwsbrieven in mijn inbox beland zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond