Deel dit artikel
-

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en bol.com gaan verkeerde artikelen weren

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en bol.com gaan structureel samenwerken om artikelen die niet voldoen aan de wet te weren van de digitale marktplaats. Eerder dit jaar heeft de NVWA vergelijkbare afspraken gemaakt met marktplaats.nl.

Beide partijen hebben nu al geregeld contact om verboden artikelen te verwijderen. Recentelijk zijn advertenties voor onveilige hoverboards op verzoek van de NVWA verwijderd.

Formeel is afgesproken dat als inspecteurs van de NVWA melding maken van verboden artikelen of onterechte claims, de advertenties binnen 72 uur worden verwijderd of in overeenstemming met de wet gebracht worden. Als er een ernstig risico voor de consument is gebeurt dit binnen 24 uur. Wordt hetzelfde artikel – met dezelfde EAN-code – ook door andere partijen aangeboden, dan zal bol.com direct ook die advertenties verwijderen.

De NVWA roept consumenten op extra alert te zijn bij aankopen via internet. Een webshop is snel opgericht en er zijn veel onprofessionele aanbieders die weinig kennis hebben van wet- en regelgeving en de veiligheid van hun aanbod niet kunnen garanderen. Bij aankopen bij webshops buiten de EU is bovendien de kans aanwezig dat deze artikelen niet aan de veiligheidsstandaarden voldoen van de Europese Unie.

Foto bol.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond