Deel dit artikel
-

Nedstat basic verkocht aan Adpepper voor 3 miljoen

Nedstat basic, de gratis dienst van Nedstat, is verkocht voor een bedrag van 3 miljoen euro aan het Duitse Adpepper. Nedstat Basic maakte 3,5 procent uit van de totale omzet van het Nederlandse webanalytics-bedrijf. Dat betekent dat Nedstat in de toekomst alleen nog maar betaalde diensten levert zoals Nedstat Pro en Sitestat.

De keuze om Nedstat basic te verkopen, is volgens Michael Kinsbergen, directeur van Nedstat, een logische: “in het verleden hebben we al aangegeven dat we ons wilden concentreren op professionele webanalytics. Als we door wilden gaan met Nedstat basic hadden we om dat rendabel te krijgen ook bezig moeten houden met online advertenties. Daar hebben wij geen verstand van. Dus dat is een van de redenen geweest om de boel te verkopen. Een partij als Adpepper kan daar veel beter mee uit de voeten en weet des te meer van online advertentie-exploitatie.”

Adpepper is goed in interactieve marketing en in direct marketing-oplossingen, stelt Kinsbergen. Nedstat blijft Adpepper nog minstens een jaar ondersteunen met Nedstat basic. Er gaan geen mensen mee naar het Duitse mediabedrijf. “Adpepper heeft daar eigen mensen voor en bij ons zaten er niet zo gek veel mensen op Nedstat basic. Het accent lag toch al op Sitestat en op Nedstat pro.

Bovenop het bedrag van 3 miljoen is ook nog sprake van een earn out. Dan moet volgens Kinsbergen wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De verkoop van Nedstat basic versterkt de balanspositie van Nedstat volgens Kinsbergen aanzienlijk. “Bovendien geven we duidelijk aan dat de focus bij Nedstat ligt op betaalde diensten. Hetgeen een belangrijk onderdeel is van onze strategie.”

Volgens Kinsbergen hebben gebruikers van Nedstat basic ook baat bij de verkoop. “Gebruikers van Nedstat basic krijgen van Adpepper tenminste de aandacht die ze verdienen. Die konden wij ze onvoldoende geven.” Adpepper Media is een van oorsprong Duits bedrijf dat ook actief is in Nederland.

Deel dit bericht

13 Reacties

Eric Jan

Ja Nedstat basic stelde al niet zo heel veel meer voor, net zoals hun betaalde diensten overigens. Zal bij Adpepper alleen maar slechter worden en nog commercieler dus meer banners etc. Die zijn volgens http://www.tellertest.com al lang voorbij gestreefd door OneStat.com die de beste statistieken leveren, volgens mij ook een nederlands bedrijf.

Bert

Dat belooft veel goeds 🙂 Als ik naar Adpeppers site ga krijg ik niets dan een enorme error: Server Error in '/' Application.The conversion of a char data type to a datetime data type resulted in an out-of-range datetime value. The statement has been terminated.Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. Exception Details: System.Data.SqlClient.SqlException: The conversion of a char data type to a datetime data type resulted in an out-of-range datetime value. The statement has been terminated. Source Error: An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below. Stack Trace: [SqlException: The conversion of a char data type to a datetime data type resulted in an out-of-range datetime value.The statement has been terminated.] System.Data.SqlClient.SqlCommand.ExecuteNonQuery() +180 DesktopDefault.logrobotsvisit() in C:InetpubwwwroottdsDesktopDefault.aspx.vb:330 DesktopDefault.Page_Init(Object sender, EventArgs e) in C:InetpubwwwroottdsDesktopDefault.aspx.vb:315 System.Web.UI.Control.OnInit(EventArgs e) +67  System.Web.UI.Control.InitRecursive(Control namingContainer) +241 System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain() +195 Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.2032; ASP.NET Version:1.1.4322.2032

Joris Blijveld

Een leuk bericht, goede deal en logische focus op core-business. En wat krijgen we voor reacties op het nationale ICT-klaagforum van Emerce….

Sjaak

Quote Eric-Jan: "Die zijn volgens http://www.tellertest.com al lang voorbij gestreefd door OneStat.com die de beste statistieken leveren, volgens mij ook een nederlands bedrijf". Klopt Eric-Jan, Onestat is opgericht door een oud Nedstat medewerker die exact dezelfde methodiek gebruikt voor de statistieken. Waar die 'betere statistieken' vandaan komen zie ik dan even niet.

Fransisco

Ik hoop als Nedstat gebruiker niet dat dit het begin van het einde is van Nedstat Basic. Als Nedstat het zelf al niet meer als core business ziet en dalijk blijkt dat Adpepper er onvoldoende geld mee binnenhaalt dan gaat erg snel de stekker eruit volgens mij. AdPepper is niet een bedrijf dat lang geld in een bodemloze put kan blijven stoppen.

Jos Berends

Inderdaad Joris, een goede stap van Nedstat en wat krijg je, personen die altijd wat te mopperen hebben maar volgens mij gewoon jaloers zijn. Het zal me niks verbazen als die reactie van Eric Jan door Onestat is geplaatst, die staan er om bekend dat men steeds reacties plaatst over hoe goed Onestat is.

piet

goeie deal, logisch?  adpepper is een bedrijf dat online beik verkoopt voor derden. zelf eigenaar worden van content is een rare stap al helemaal als je dan ook nog een relatie met gebruikers moet onderhouden en software ontwikkelen.  

Joan

Ik ben enigszins verbaasd dat iedereen het zo'n goede stap vind van Nedstat? Zij verliezen hun sterkste marketingtool en het enige wat hen onderscheidt van overige statistieksoftware! Adpepper heeft voor relatief weinig een een goed gevestigd concept binnengehaald, wat tot op heden nauwelijks is ge-exploiteerd. Ik verwacht dan ook dat met een bestand van 600.000 webmasters en een netwerk van > 1.000.000 websites leuke nieuwe initiatieven uitgerold gaan worden.

AM

Ik ben het volledig met Joris eens. Als het goed is wordt iedereen er beter van. Dus laten we maar eens afwachten wat het ons gaat brengen in plaats van alleen maar te veronderstellen en hierbij uitgaande van het negatieve. Al de negatieve reacties ruiken wel naar een gevoel van frustratie en jaloezie. Dit zijn overnames waar we zelf van dromen en denk je nu echt dat ze beiden niet weten waar ze mee bezig zijn.  Kortom: Ik moedig het alleen maar aan en we gaan het meemaken.

RoccoS

Las ergens dat de omzet van Nedstat Basic op zo'n 3.5% ligt van de totale omzet van 9 mln. Dat is dus even snel gerekend 315.000 Euro. Even snel rekenen… dat is een terugverdientijd van 9-10 jaar, mits omzet op hetzelfde niveau blijft.  Adpepper…. succes!

Jos Berends

@Joan (Zij verliezen hun sterkste marketingtool en het enige wat hen onderscheidt van overige statistieksoftware!) Nedstat heeft dat niet meer nodig, de groei was er al een tijdje uit dus veel effect heeft die Basic teller niet meer als marketinginstrument, iedereen kent Nedstat ondertussen wel. Daar tegenover hebben andere Nederlandse partijen als Onestat en RealTracker dat nog wel hard nodig. Daarnaast heeft Nedstat al problemen zat met de ontwikkeling van hun huidige produkten laat staan dat ze hun tijd aan een gratis teller moeten besteden.

Jimmy

Slimme zet van Adpepper. Het gaat namelijk om de database met sites die de teller hebben staan. Zo'n database, inclusief werkende emailadressen, is gewoon geld waard. Daar kun je leuke dingen mee doen. Niet voor niets geeft nedstat zelf aan dat daar met name de waarde ligt. Ik denk verder dat AdPepper er heel verstandig aan doet om sites over te nemen. Daarmee kopen ze ruimte voor banners, en strijken ze de vergoeding die ze daarmee verdienen helemaal zelf op, in plaats van de helft die ze verdienen als hun cmapagnes via andere sites worden geplaatst.

joan

Adpepper verrast gebruikers van Nedstat met onaangekondigde en bijzonder onaangename popups, waarbij de url zo geblokkeerd is dat het moeilijk uit te vinden is dat deze veroorzaakt is door de teller.  Dit is een ronduit aggressieve en naar mijn mening ongeoorloofde handelswijze en ik denk dat Emerce hier wel een artikel aan zou mogen wijden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond