Deel dit artikel
-

Google Plus gaat op de schop

Het sociale netwerk is er nog, maar het heeft er alle schijn van dat Google stilletjes afscheid aan het nemen is van Google Plus in zijn huidige vorm. Verwijzingen naar accounts van Google Plus zijn maandag verdwenen uit onder meer zijn zoekpagina en de Gmail webapp.

Het komt niet helemaal als een verrassing sinds Google zijn diensten aan het herschikken is. Het communicatiedeel (chat, telefonie) wordt voorgezet als Hangouts, en ook foto’s zijn nu een apart onderdeel geworden, met nieuwe apps voor iOS en Android. Het onderdeel dat het meest lijkt op Facebook – voor het delen van content – zou blijven bestaan als Streams.

Google Plus werd in juni 2011 gelanceerd als ‘sociale laag’ voor alle Google-diensten en als opvolger van Google Buzz, Google Friend Connect en Orkut, stuk voor stuk diensten die uiteindelijk – de een wat sneller dan de ander – sneuvelden. Op zijn hoogtepunt waren er een half miljoen actieve gebruikers, maar die brachten er maar weinig tijd door. De ingewikkelde structuur met Circles hielp ook al niet echt.

Google heeft de veranderingen maandag niet verder toegelicht, maar Sundar Pichai liet vorige week tijdens het ontwikkelaarscongres op vragen van journalisten weten ‘dat we werken aan Google Plus, en je er dit jaar meer over zult horen’.

 

Deel dit bericht

17 Reacties

Joke van Klaveren

Ik ben verbaasd, vond het net een, voor mij, duidelijke site.
Ik wil niet op face-book maar dit vond ik prima.
Jammer!

ClickandKnow

Inderdaad heel erg jammer, maar ik ben benieuwd wat stream ons dan gaat brengen.

Riel

Ik maak me geen zorgen dat Plus verdwijnt 😉 Veranderen, maar verdwijnen niet. Zoals altijd bij google blijft een product evolueren of het stopt volledig.

Het tweede gaat niet gebeuren. Er wordt wat veel nieuws links en rechts lukraak overgenomen 😉

Marleen

Weet iemand wat betekent dit voor Google mijn bedrijf?

Tine de Jong

Helaas ben ik niet in het bezit van een telefoon met internet of heb een tablet en het is moeilijk om met mijn laptop steeds op de nieuwe versie te komen. En er zijn er vele die problemen hiermee hebben.Als ik ben uitgelogt en er weer in wil zie ik ook soms niets en kan ook niets.

Ik vond het een prima site zoals het was, maar nu wordt het toch wel moeilijker voor hen die alleen met een laptop of een computer werken zoals ik. Ik wil niet op Facebook omdat ik dit zo een mooie site vond,maar nu heb ik beetje het idee dat ik en vele anderen eraf gegoogled worden om het zo maar te schrijven. Hoop dat het ook aangepast wordt voor de gewone gebruiker.

Nico Perton

Ik vind het jammer dat de manier waarop Google+ verdwijnt of verandert zo raar gaat. Eerst blokkeer je profielen zonder het te melden en nu werkt de oude versie ook al bijna niet meer.
Ik doe alles op Google+ en het is zoveel beter dan facebook en nu weer de hele opzet veranderen zonder het normaal te melden. Jullie zijn niet echt aardig voor jullie leden en waarom een zo succesvolle website eruit gooien of veranderen.
Ik zeg: Laat het zoals het was en laat ons gewoon lekker bezig zijn op Google+, maar het is schijnbaar al bepaald dat het verandert en wat gaat er gebeuren? Ik heb duizenden foto’s op Google+ staan.
Wees a.u.b. wat duidelijker en geef informatie.
Google+ doe er wat mee

Jeannette kloeg

Ik vind het heel jammer dat deze verandering gedaan is, net in de feestdagen tijd en dacht eerst nog dat het aan mijn computer lag en ik er weer iemand bij moest halen maar neeeeee…..een zeer onbehoorlijke handeling van Google om de plussers niet fatsoenlijk op de hoogte te stellen en ons veel ergernis bezorgen (en voor sommigen misschien kosten!) Ook ik heb nog steeds niet het plan om naar Facebook over te stappen. Ik heb al 3 keer sinds ik op Internet zit Nederlandse en 2 buitenlandse websites gehad en ook daar kwamen plotseling veranderingen in en als je dan eindelijk weer iets goeds en leuks hebt….foetsie, zonder bericht. Dit motiveert me niet om door te gaan dus ik kijk het nog even aan.

Boergia

Op 17 november 2015 is een nieuwe versie van Google+ uitgebracht. Deze versie is ontworpen om het gebruik van collecties, communities en de updates op de startpagina (nog makkelijker en sneller te maken)!!! Maar dat gaat niet goed op onze laptops en homecomputers en geeft nu alleen verwarring er is geen duidelijkheid.
Als je Google+ nu op een mobiele telefoon gebruikt, zie je dat de nieuwe versie van Google+ er op staat, dus als app geinstaleerd. Ik logde normaal in op Google en zocht naar Boergia+ en kreeg mijn oude kanaal te zien. Op de laptop was het een snelkoppeling. Vandaag is alles anders op You Tube merk ik ook op.
Op mijn telefoon mis ik foto’s van Cuba . Op de laptop en homecomputer kan ik niet meer op foto’s komen. Alleen bij meldingen van anderen kan ik reageren.

Ja je kunt de nieuwe versie van Google+ op je computer uitproberen. Maar sommige functies zijn niet beschikbaar in deze nieuwe versie van Google+. Je kunt alleen op een computer terugschakelen naar de klassieke versie van Google+.Dus niet op je telefoon.

Hoe zit dat met al mijn reisfoto’s op G+ verdwijnen deze? Verwacht Google dat we allemaal met een Android telefoon lopen en daarmee foto’s versturen?
Fototags, evenementen, polls, hangouts start pagina, locatie delen. wat een algebra voor mensen die juist eenvoudig van G+ gebruik maken. Opmerking:van Google: Niet alle functies zijn op alle platformen beschikbaar. Als je iets niet kunt vinden, probeer je een ander apparaat ???

Al bij al rommelig en onduidelijk naar de gebruikers toe die dit niet begrijpen.
Google + was goed en overzichtelijk. Wat ik niet begrijp dat er niet massaal op de veranderingen word gereageerd, hier moeten toch veel mensen last van hebben ?

Overstappen op Facebook is wat overblijft, of stoppen en genieten van mijn volgende reizen en meer lezen. Al die gefotoshopte foto’s interesseren mij niet echt, van al die comunnities. Wel de respons en leuke reacties op foto’s …”een beetje meerwaarde op Google stel ik op prijs” . Maar ieder denkt daar anders over.

Mensen die hier reageren willen in ieder geval wel duidelijkheid!
Om zo snel mogelijk weer normaal hun foto’s met of zonder verhaal te kunnen posten.

loes

Waardeloos dat ik niet meer of heel slecht foto’s en berichtjes op G+ kan plaatsen
Had hier veel plezier in en waarom moet dit nu weer anders worden of misschien helemaal verdwijnen? Baal hier echt van.

karel van der Velden

ik zou het betreuren als Google+ echt zou verdwijnen

Theo

Mocht je problemen hebben met de webversie van Google+ dan moet je de taal even veranderen van Nederlands naar Engels onder je account instellingen. Dan werkt alles wel weer goed.

Ik zie Google+ niet verdwijnen, anders pompt Google er niet zo veel energie, tijd en geld nog in.

Wat natuurlijk ook een feit is dat ouderen meer moeite met veranderingen hebben dan de jongeren.

Frans Hagen

Je foto’s kan je o.a. terugvinden op Google Foto’s (back-up). https://support.google.com/photos/answer/6156099?hl=nl

Willem Dekker

Ik heb nooit op Facebook gezeten en was zeer tevreden met G+
Ik heb veel contacten en zou het shit vinden als dit verdwijnt.
Waarom iets goeds zomaar uitschakelen?
Google denk nog even na AUB!

Daniël

Vanaf 24 december was mijn verbinding slecht nu nog steeds ik kan bijna niet meer reageren of plussen geven daarom heb ik ook een nieuwe account gemaakt want ik was geïrriteerd waarom MOET GOOGLE + WEG. IK HEB HELEMAAL GEEN FACEBOOK, TWITTER. EN ANDERE DINGEN. Google + blijven, Google + blijven Google+ blijven, Google + blijven Google + blijven.

Frans Hagen

Google is overgestapt op de nieuwe versie van Google+. Ik denk dat er sprake is van kinderziektes.

Adje

Hier totaal geen problemen, zowel op de telefoon (Nexus 5, Android) als op de pc (Linux Mint en Firefox als browser) geen enkel probleem. (wel de nieuwe G+ beide NL)
Natuurlijk was het even wennen maar ik kan nog steeds wat ik voorheen ook kon al dan niet op een andere manier.

Duk

@ Theo
bedankt voor de tip! Alles werkt weer prima!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond