Deel dit artikel
-

Negen Nederlandse bitcoinstartups gestopt vanwege strengere regels

Niet minder dan negen Nederlandse bitcoinpartijen zijn gestopt vanwege de strengere regels voor bedrijven die cryptomunten aanbieden. Dat meldt Bitcoin Magazine.

Zonder vergunning mogen bedrijven die geld omwisselen in crypto’s of wallets aanbieden sinds vorige week niet meer actief zijn in Nederland. De regels zijn ingevoerd om witwassen tegen te gaan.

Transacties boven de 15.000 euro moeten worden gemeld. Daarnaast moeten bedrijven onderzoek doen naar de identiteit van hun klanten. Ook worden de bestuurders en andere betrokkenen doorgelicht.

De partijen moeten de kosten voor het toezicht daarnaast zelf betalen. Per bedrijf komt dat neer op 20.000 euro.

Een van de bekendere namen is Bitkassa, voortgekomen uit een bitcoininitiatief in Arnhem. Een andere bekende naam is Bittr, waar gebruikers een vast bedrag aan bitcoins konden aanschaffen via een simpele bankbetaling.

Ook de Rotterdamse broker Nocks is gestopt. De software is overigens al verkocht.

Coingarden uit Utrecht noemt de ‘te hoge kosten’ als voornaamste reden om te stoppen. De oprichters gaan door met goudbroker Bitgild.

Post-a-coin, een giftcarddienst van Bèr Kessels, valt eveneens onder de wet, net als de miningpool Simplecoin, bitcoin gamingplatform Chopcoin en BitZeb. Een negende startup Bitqist is reeds overgenomen doot Bitvavo. Geen van deze startups had kennelijk voldoende financiële draagkracht.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond