Deel dit artikel
-

Negen Nederlandse scaleups in de race voor EIT Digital Challenge 2018

Negen Nederlandse snelgroeiende startups strijden tegen 200 Europese bedrijven uit 24 landen in wat de organisatoren Europa’s grootste scaleup competitie noemen.

De beste 25 scaleups pitchen in oktober in Brussel hun scaleup aan een internationale expertjury, die in totaal vijf winnaars aanwijst uit een van de vijf categorieën Digital Infrastructure, Industrie, Wellbeing, Cities en Digital Finance.

Duitsland heeft de meeste inzendingen (36) voor de EIT Digital Challenge, gevolgd door Engeland (18), Oostenrijk (16) en Frankrijk (15) en Spanje (14). Nederland staat gezien het aantal inzendingen op de zevende plek en laat daarbij landen als Zweden (6) en Finland (4) achter zich.

De Nederlandse scaleups zijn vooral vertegenwoordigd in de categorie Digital Finance en Digital Industry met elk drie inschrijvingen, de categorieën Cities, Wellbeing en Infrastructure hebben elk een Nederlandse deelnemer. In totaal hebben de meeste deep tech scaleups zich ingeschreven voor de categorie Digital Industry (72), Digital Infrastructure (43) en Digital Wellbeing (33). Digital Cities (28) en Digital Finance (24) volgen.

Sinds de eerste EIT Digital Challenge in 2014, zijn er ruim 1800 aanmeldingen uit alle 28 Europese lidstaten binnen gekomen. De contest is van een vroege startupwedstrijd uitgegroeid tot een evenement voor scaleups die internationale expansie zoeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond