Deel dit artikel
-

Negentig procent van de wereldbevolking heeft mobiel in 2020

In 2020 heeft 90 procent van de wereldbevolking ouder dan zes jaar een mobiele telefoon. Dat is de verwachting van het Zweedse telecombedrijf Ericsson. Het aantal smartphone-abonnementen zal wereldwijd boven de 6,1 miljard uitkomen.

Op dit moment ligt dat aantal nog op 2,7 miljard. India en China laten de grootste groei zien met 18 miljoen mobiele abonnementen en 12 miljoen internetaansluitingen in het derde kwartaal van 2014.

Uit het rapport komt naar voren dat 65 tot 70 procent van alle verkochte telefoons in het derde kwartaal smartphones waren. Vorig jaar was dat 55 procent in hetzelfde kwartaal. Toch is er nog genoeg ruimte voor groei in de sector. Smartphones zijn momenteel goed voor slechts 37 procent van alle mobiele telefoonabonnementen. Dat betekent dat veel gebruikers de overstap naar een toestel met meer features en internet nog moeten maken.

Video blijft mobiele netwerken domineren: in 4G-netwerken vormt video momenteel 45 tot 55 procent van het mobiele verkeer. Dit komt grotendeels door toegenomen gebruik van video streaming en verbeterde mobiele video-ervaring. Ericsson schat in dat mobiel videoverkeer in 2020 zal zijn vertienvoudigd.

5G zal naar verwachting commercieel worden ingezet in 2020. De adoptie van deze technologie zal sneller gaan dan die van 4G LTE zo is de voorspelling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond