Deel dit artikel
-

Spotify haalt Neil Young uit catalogus, steunt coronacriticus

‘Hij eruit of ik eruit’. Zo heeft het ongeveer geklonken tussen zanger Neil Young en Spotify. De streamingdienst kiest voor Joe Rogan, een veelbeluisterde podcaster die kritiek oogst om het verspreiden van misinformatie over corona.

Na intern beraad kiest Spotify ervoor om alle liedjes van Neil Young uit de muziekdienst te verwijderen. De zanger wilde niet onder een digitaal dak leven met een podcaster die volgens 270 artsen onzin verspreidt.

De streamingdienst zegt in een reactie aan Techcrunch dat het twintigduizend podcasts heeft verwijderd met corona-onzin. Daarmee wil het aangeven serieus op te treden tegen de verspreiding van misinformatie. Op de specifieke situatie met Joe Rogan wordt niet ingegaan. Een mogelijke reden is, dat Spotify de investering van 100 miljoen dollar in de podcaster niet zomaar wil verbranden.

Neil Young wijst Spotify in een geschreven reactie op zijn morele plicht geen misinformatie te verspreiden onder zijn jonge doelgroep. De zanger hoopt dat anderen zijn voorbeeld zullen volgen.

Foto: Ross (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond