Deel dit artikel
-

Nepnieuws Bitcoin Revolution wordt geen strobreed in de weg gelegd (update)

John de Mol waarschuwde in oktober persoonlijk voor misbruik van zijn naam en foto’s bij dubieuze advertenties over bitcoinsoftware op Facebook, maar dat heeft  weinig geholpen. De laatste weken duiken dezelfde nepadvertenties weer in alle hevigheid op. Klachten bij Facebook worden niet serieus genomen, het netwerk meldt doodleuk dat de advertentie ‘binnen de regels valt’.

Na de waarschuwingen van De Mol werden de advertenties door Facebook in eerste instantie verwijderd, maar inmiddels zijn ze teruggekeerd. Afgelopen vrijdag werden internetgebruikers ook via externe advertenties naar een (verborgen) pagina bij Tuppub geleid, waar De Mol weer volop wordt geciteerd. ‘Bitcoin Revolution heeft voor mij gerevolutioneerd (…) hoe investeringen werken. Ik heb de normale stockmarkt bijna gehaal verlaten voor de Bitcoin markt. Met het gebruik van Bitcoin Revolution kan je sneller, makkelijker en zonder Bitcoin of investeringskennis geld verdienen.’

Niet alleen John de Mol, ook Nikki Herr en de inmiddels vertrokken presentator Vivienne van den Assem van WNL maakten zogenaamd reclame voor Bitcoin Revolution. Ook Humberto Tan en Spyker ondernemer Victor Muller waarschuwden al voor de praktijken. ‘Dit is absoluut het werk van oplichters. Ik hoop dat niemand hier instinkt,’ aldus Muller.

Het laatste nepnieuws haakt in op het verdwijnen van RTL Late Night. De kijkcijfers schoten volgens het bericht omhoog toen Ruud Feltkamp (oud GTST acteur) over Bitcoin Revolution begon. De advertenties, met als kop ‘RTL Latenight afgeschaft’, verschijnen via Googles Doubleclick ook bij Nu.nl. Feltkamp heeft afgelopen week zijn Twitter profiel aangepast om duidelijk te maken dat hij niets met de advertenties van doen heeft.

De advertenties duiken overal op, onder meer op pagina’s met nepnieuws op Facebook. Voor sommige advertenties lijken nepwebwinkels onder namen als Cotqt te zijn opgericht, kennelijk om advertenties weer snel weg te halen.

Het is opvallend dat slachtoffers nog steeds worden gelokt met bitcoins, die het afgelopen jaar dusdanig in waarde zijn gedaald, dat maar weinigen daarin nog langer willen investeren.

Dat de advertenties niettemin effect sorteren, blijkt uit meldingen op het forum van Opgelicht. Ondanks twijfels, hebben diverse Nederlanders toch hun telefoonnummer achtergelaten, waarna ze zijn overgehaald om 250 euro in te leggen bij een bedrijf genaamd Olympus Markets.

Deze handelsnaam wordt gebruikt door een buitenlands bedrijf in cfds en bitcoins Next Trade Ltd, dat in november 2018 van start zou zijn gegaan en een postbus op het eiland Vanuatu heeft. De betalingen worden verwerkt door een Bulgaars bedrijf.

De truc bestaat hieruit dat wie eenmaal heeft toegehapt, telefonisch wordt overtuigd (veelal door Engels sprekende medewerkers) om nog meer geld te storten. Wie doorheeft dat hij of zij is opgelicht, wordt soms benaderd door weer een ander bedrijf dat claimt dat ze voor 1000 euro de verloren bitcoin-investeringen kunnen terughalen.

Geld terugstorten kan alleen als slachtoffers eerst identiteitspapieren opsturen. Een van hen: ‘Als je wil chatten gebeurt er niks op het scherm, als je belt naar hun kantoren in Maleisië, Rusland of Luxemburg krijg je alleen een muziekje, maar niemand aan de lijn.’

De oplichters beperken zich niet alleen tot Nederland. Vanaf september 2018 zijn ook de namen van Bill Gates, Richard Branson en Jamie Oliver misbruikt.

In Malta was de overlast in januari zelfs zo groot dat de Malta Financial Services Authority (MFSA) een waarschuwing gaf. Ook de MFSA meldde dat onder meer de naam van de acteur Davide Tucci was misbruikt. Die verklaarde zelfs dat hij niets met de advertenties had te maken.

Waarom deze advertenties zo makkelijk door Facebook worden doorgelaten, zeker na de vele klachten over de verspreiding van nepnieuws via het sociale platform, is een absoluut raadsel.

Facebook laat aan Emerce weten dat advertenties zoals beschreven in dit artikel ‘tegen ons advertentiebeleid ingaan’. ‘Advertenties mogen geen financiële producten en diensten promoten die vaak worden geassocieerd met misleidende of bedrieglijke promotiepraktijken, zoals binaire opties, ICO’s (Initial Coin Offering) of cryptovaluta. Alleen geverifieerde financiële partijen kunnen zich registreren.’

Daarnaast maken de advertenties in veel gevallen inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten. ‘De Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden van Facebook staat het plaatsen van inhoud die inbreuk maakt op de intellectuele-eigendomsrechten van anderen, inclusief auteursrecht en handelsmerken, niet toe.’

Dat de formule succesvol is, blijkt wel uit het feit dat hij alom gekopieerd wordt via sites met namen als Bitcoin Secret, Bitcoin Formula en Bitcoin Trader.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

20 Reacties

Bram

Crypto currency is gewoon één grote scam. Dit is gewoon een coin die eindelijk ontmaskert is, wachtend op de volgende rij aan ‘incidenten’.

helpende hand

Ik kan al wel gokken welke partijen zich hiermee bezig houden. E zijn vele Nederlandse partijen die onder de noemer van een legitiem email marketing specalist, affiliate netwerk, data specialist en/of mailer op dagelijkse basis zulke onzin verzinnen en via buitenlandse constructies doen alsof ze het niet zelf zijn. Het is aan de belastingdienst om uit te zoeken welke “Nederlanders” er achter de internationale structuren zitten, want Nederlanders zijn het, dat is wel duidelijk.

Sander

A.Dit is geen crypto currency maar dit is een scam. Eerder had je binairies en nu crypto maar je gaat gokken op een munt maar de waarde bepaalt men zelf en gaat niet op en neer zoals de echte beurs.

B. Fb ziet niets raars, dat klopt ook omdat men aam het cloacken is op fb. Fb iets anders tonen dan de gebruikers. Cloacken is een enorm probleem en je ziet het op fb maar ook steeds meer op display en ook op AdWords.

C. De clubs die dit aanbieden zitten vaak in Israël of in rare landen waar men zich vrij kan begeven.

Adri

Wie nu nog steeds Facebook gebruikt moet het zelf maar weten. Mark heeft geen geweten. Alles dat geld in het laatje brengt mag, behalve een blote borst.

LF

Dit soort campagnes worden inderdaad door allerlei affiliate netwerken aangeboden tegen zéér hoge payouts. De partijen die dit soort pagina’s maken zijn vrijwel altijd gevestigd in Israël of Malta en handelen met een licentie van CYSEC (equivalent van het AFM in Cyprus). Waarom dit nog niet verboden is verbaasd mij zeer, het handelen in binaire opties en CFD’s is zeer riskant en de potentiele verliezen zijn groot. Onze zuiderburen hebben deze praktijken al wel verbannen, hopelijk volgt Nederland snel. Dit soort trading firma’s zijn pure oplichters met 0 geweten

René

Doe inderdaad nooit zaken met dit soort partijen zoals Olympus Markets. Het zijn oplichters en je ziet je geld nooit terug.

ben

het is een zeer irritante bende die zich hier mee bezighoudt ik heb gelukkig mijn geld ( € 250,- terug gekregen nadat ik gedreigd had met aangifte . Normaliter trap ik nooit in dit soort onzin maar de fot’s van de Mol eb vele andere worden gewoon misbruikt hoe kan dit??
Ik word per dag 5 keer minmaal gebeld uit malta Engeland etc. Ik druk alle nummers weg en blokkeer ze direct. Een ander nummer neem ik niet dat gun ik die oplichters niet
trap hier niet in!!!!!
Waarom wordt hier niets aan gedaan!!!

J.a den Ouden

Kan ik mijn account bij bitcoin revolution intrekken ,heb nog geen geld gestort, maar wordt ook dagelijks gebeld , druk de oproep weg . Ik was verleid door de uitzending met Wailon bij de wereld draait door

Domme FOMO NL-ERS :)

Zo, elke bericht hierboven getuigd 100% van het feit dat allen werkelijk geen zier van Bitcoin begrijpen!

Ik hoop dat jullie allemaal flink de boot in zijn gegaan! Wat een sukkels hiero 🙂

GUUA SMEETS - nvt

BIJNA WAS IK ER OOK IN GETRAPT OMDAT IK MEENDEDAT IK MET EEN NEDERLANDS BEDRIJF TE MAKEN HAD. MAAR TOEN EEN OF ANDERE SLECHT ENGELS SPREKENDE PAKI-STEM ME BENADERDE HEB IK AFGEHAAKT

Ad anoniem

Als je hierin trapt ben je ook echt super dom naar mijn mening, snel rijk worden; ja ja ja die kennen wij nu wel toch??? Of toch niet?

pacs

het zit ook op google webreclame niet alleen op facebook

Chris Wouters

Sinds een paar weken slaat dit ook toe in België.
Steeds worden er bekende (rijke) mensen gebruikt, die “toevallig” allemaal in hetzelfde(!) programma op TV hierover zouden gepraat hebben op verschillende tijdstippen.
Uiteraard ga ik niet in op wat onmiddellijk een duidelijke poging tot afpersing is.
Ik moet wel toegeven dat ik jaaaaaaren geleden 4 bitcoins gekocht had voor 20 Euro en ze (veel te vroeg) aan bijna 4.000 Euro verkocht heb (zo’n 1.000 Euro het stuk, nu staat de bitcoin rond de 11.000 Euro en is aan het zakken)

Maar dat was niet via 1 of andere (nep)website, wel met echte traders en heb dus effectief dat bedrag op mijn rekening gekregen. (en mijn originele aankoop werd betaald via Paypal, dus met de “niet goed, geld terug” garantie)

Om af te ronden; mensen, trap niet in in deze (verleidelijke) aanbieding, zoals je in andere reacties kan lezen, zijn er weer een pak mensen hun geld kwijt

MS

In België komt deze site nu ook te voorschijn wanneer je een URL invoert die niet meer bestaat.
Bij ons worden nu hiervoor bekende Vlamingen misbruikt
Iets dat te mooi is om waar te zijn is meestal fake

Wat een irritante bende

MM - --

Ik lees overal dat je er niet in moet trappen, maar WAT als iemand er wel in getrapt is ??
Daar lees je niks over ??
Mijn goedgelovige vader is helaas slachtoffer maar is er heilig van overtuigd dat het wel goed zit. Het gaat zelfs zo ver dat we er ruzies over krijgen in de familie

S. Hope

ETfinance is working with BitcoinTrader https://btc-traderapp.com/ who get customers by using VIP-people in their adds. This is a scam, these Vips did not use Bitcoin Trader! In fact they are warning people not to trust these fraud adds on the Dutch television https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/internet/artikel/4794751/ali-b-waarschuwt-voor-bitcoin-fraude
Before transferring any money, I checked the references of Etfinance.eu on the web and could only find some bad reviews that did not seem very real to me because they had no meaningful content.
The day after the transfer, I discovered the add fraud and requested my money back. ETfinance kept on calling in an attempt to change my mind. I explained to them that I wanted my money back because I did not trust them due to their connection with BitcoinTrader. Their manager said that they didn’t know anything about the scam nor what traders do to get customers.
After some days I received my money back (lucky me) but they kept € 50,00 and refuse to pay this back to me.
It seems that they are involved in this scam and keep money from customer’s that want their money back, even though I did not use the account I made, except for transferring money to.
I made this warning in English because I posted it at as many warning sites as possible.

Mars

En wie mag meneer of mevrouw “Domme FOMO NL-ERS :)” wel niet zijn dat hij denkt de wijsheid in pacht te hebben?
En waarom denkt hij of zij het nodig te vinden om mensen die misleid zijn en voor veel geld opgelicht zijn ook nog een keer te vernederen?
Van alle scams irriteerd mij deze bitcoin scam nog het meest. Ook omdat er blijkbaar vooralsnog niets aan te doen is. Wat het nog erger maakt is reacties als degene waar ik nu op antwoord. Denk na voordat je wat post!
Mars

Renee - lallroyal

Het herstellen van verloren crypto is niet zo eenvoudig als veel mensen misschien zeggen. Ik was ooit het slachtoffer van cryptofraude en vanwege de moeilijkheid om een ​​organisatie te vinden die precies zou helpen met mijn geld voor mij in plaats van alleen maar mijn tijd te verspillen of te proberen me op te lichten voor meer geld. Ik besloot veel onderzoek te doen om mijn fout niet te herhalen. Tijdens mijn onderzoek kwam ik lallroyal Recovery INC tegen. In het begin was ik sceptisch om contact met hen op te nemen, maar nu kan ik vol vertrouwen zeggen dat ze een toonaangevend bedrijf zijn. Hoewel het enige tijd kan duren voordat uw verloren munten zijn teruggevonden, raad ik iedereen die het slachtoffer is aan om lallroyal.org te gebruiken, omdat ze een goed slagingspercentage hebben. Je kunt ze ook bereiken via WhatsApp op telefoonnummer +1-251-299-4084, stuur ze een bericht en vertel ze je probleem en ik weet zeker dat ze je kunnen helpen om je verloren munten terug in je portemonnee te krijgen.

Anne4

Geld terugkrijgen van binaire opties is geen eenvoudig proces, het verkrijgen van uw geld kan gemakkelijk en misschien niet gemakkelijk zijn, maar het Lallroyal .org-herstelgroepsnetwerk heeft veel gevallen van zwendel met binaire opties afgehandeld en is in veel gevallen hersteld ga op google en lees over dit bedrijf, kom terug en geef me een grote pluim

Martin Gosens

We should stop blaming victims and accusing them of being greedy; I wasn’t greedy and I’m pretty smart, but I still fell victim and was only saved by expertise on reversalpro . c0m. I was fortunate, but there are many other victims out there who have been completely destroyed and are helpless.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond