Deel dit artikel
-

Nest Lab komt met beveiligingscamera Nest Cam

De foto’s waren al gelekt, dus ontbraken alleen nog de details. Google-dochter Nest Labs, bekend van de slimme thermostaat, heeft vanavond een beveiligingscamera aangekondigd.

De camera, die samenwerkt met de thermostaat van Nest via een mobiele app, draait op de onlangs aangekondigde Brillo software, de Android voor de Internet of Things.

De Nest Cam is identiek aan de Dropcam, de camera die Nest eerder heeft overgenomen. Daar is nu 1080p videobeeld aan toegevoegd (was 720p) en infrarood LEDs voor nachtopnamen. De opnamen worden in de cloud bewaard en zijn daar ook terug te spoelen. In de VS zal de camera volgende week al te koop zijn voor 199 dollar.

Ook werd een nieuwe versie van de slimme brandmelder Protect aangekondigd. Een nieuwe sensor kan beter een smeulende of juist snel verspreidende brand detecteren. Ook heeft de nieuwe Protect een langere levensduur en is hij wat kleiner. Protect gaat 99 dollar kosten.

De vernieuwde Nest-app 5.0 brengt alle drie de producten (inclusief thermostaat) bij elkaar over verschillende platforms, waardoor de aansturing van Nest-producten eenvoudiger wordt.

De nieuwe producten komen ook in Nederland beschikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond