Deel dit artikel
-

Nest nog deze maand naar Benelux

De ‘slimme’ thermostaat van Google dochter Nest komt nog voor het einde van de maand naar Nederland en België. Dat is bekend gemaakt op de IFA in Berlijn. Voor Nederland is een samenwerking met energiebedrijf Essent aangekondigd.

Naast Nederland komt Nest (voor 235 euro) ook naar Frankrijk, Ierland, Nederland en België. Voor België is een samenwerking met groene stroomleverancier Lampiris aangekondigd. Essent mag de thermostaat exclusief voeren in Nederland. Het bedrijf leverde overigens al een timerthermostaat, mét intelligente software, maar meer voor bedrijfstoepassingen. Daar zit ook een afwezigheidsdetector in.

De ‘lerende’ thermostaat werd begin dit jaar voor 2,3 miljard euro overgenomen door Google. Googles interesse lag niet puur bij de producten, maar meer dan bij het team dat deze apparaten ontwierp. Een van de oprichters, Tony Fadell, komt uit de stal van Apple. Hij wordt ook wel de peetvader van de iPod genoemd.

Met Nest moeten gebruikers kosten besparen. De verwarming springt enkel aan wanneer dat echt nodig is. Daarnaast is hij compatibel met de meeste Europese boilers.

Ook de rookdetector Nest Protect wordt in al deze landen verkocht. Die kan ook communiceren met de thermostaat.

Afgelopen week werd tevens bekend dat Airbnb thermostaten van Nest gaat installeren in een kleine groep huizen van zijn verhuurders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond